İskeçe’de engelli kız köpek sayesinde ölümden kurtuldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de engelli kız köpek sayesinde ölümden kurtuldu

04102018 03d

İskeçe’de (Xanthi) 8 Nisan 2018 Pazar günü müstakil bir evde çıkan yangından geriye iç burkan bir hayat hikayesi ve fotoğraflar kaldı.

Aylık 300 euro maaşla bir baba, bir anne ve engelli kızlarının yaşadığı küçük Cumartesi günü öğle saatlerinde çıkan yangın sonrası kül oldu. Yerel Mahitis gazetesinin aktardığına göre yanan evle birlikte ailenin engelli vatandaşlar için verilen Paskalya ikramiyesiyle aldıkları yiyecekler de yandı.

Yangın sırasında yaşlı çiftin iki katlı evin üst katında bulunduğu, engelli kızlarının ise giriş katında uyuduğu kaydedildi. Ancak dumanların yayılmasıyla birlikte yaşlı çiftin kızlarını uyarmasının imkânsızlaştığı sırada adeta bir mucize gerçekleşti. Evin bahçesinde bağlı bulunan köpeklerini serbest bırakan çift, azınlıkça’nın aktardığına göre hayvanın evin zemin katına camdan girdiğini ve havlayarak uyuyan kızı uyandırdığını ve engelli kızın son anda dışarıya çıkmayı başararak ölümden döndüğünü gördü.

Yangıdan büyük yara alarak çıkan aile artık yetkililerden ve vatandaşlardan gelecek yardımları bekliyor. Xanthi Channel ve Mahitis gazetesi aileye destek olunması için bir kampanya düzenlemeye hazırlanırken, bölgedeki dernekleri ve vatandaşları destek kampanyasına sahip çıkmaya davet etti.

{gallery}stories/2018-haberler/2018-04-1/iskece-yangin{/gallery}

İLGİLİ HABER

İskeçe’de ev tamamen yandı!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et