İklim değişikliği Yunanistan’da tarım ve turizmi etkileyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İklim değişikliği Yunanistan’da tarım ve turizmi etkileyecek

İklim değişikliği Yunanistan’da tarım ve turizmi etkileyecek

İklim değişikliğinin Yunanistan’ı da doğrudan ve dolaylı yoldan farklı şekillerde etkilemesi bekleniyor.

Patra Üniversitesi Fizik Fakültesi ve Atmosfer Fiziği Laboratuarı Profesörü Athanasios Argiriou Atina Haber Ajansına iklim değişikliğinin Yunanistan’a yönelik etkilerini anlattı. “Deniz seviyesinin 0,2 ile 2 metre arası beklenilen yükselmesiyle birlikte ülkenin sahil şeritlerindeki birçok bölge tehlikeyle karşı kaşıya kalacak” diyen Profesör Argiriou “Yağmurlarda %5 ile %9 oranında azalma, sıcaklıklarda 3 ile 4,5 derece artış, güneş ışınlarının ve meltemlerin yoğunluğunda artış yaşanması bekleniyor. Fakat bu son ikisinin olumlu yansımaları da olabilir, zira güneş ve rüzgar enerjisi üretimine olumlu yansıyabilirler” dedi.

Tarım, turizm, ulaştırma gibi ekonominin farklı sektörlerine de iklim değişikliğinin etkileri olabileceğini ifade eden uzman “Sağlığa bile yansımaları olacaktır. Örneğin sivrisinekler gibi hastalık taşıyan böceklerin veya parazitlerin çoğalmasına elverişli bir iklim olacak” dedi.

Alınabilecek önlemlerle ilgili olarak ise “İlk olarak iklim değişikliğine katkıda bulunan nedenleri kısıtlayacak politikalara odaklanılmalı. Azınlıkça’nın aktardığına göre bunlar ilk olarak ulusal düzeyde uygulanmalı daha sonra da Yunanistan uluslararası kurum ve kuruluşları çevreyi koruma politikalarının daha katı bir şekilde uygulanması için baskı yapmalı. Ülke sağlık ve önlem alma altyapılarını sürekli iyileştirmeli ki iklim değişikliğinin sağlığa yönelik etkileriyle mücadeleye hazır olabilsin” değerlendirmesinde bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et