Başbakan Tsipras umut mesajı verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras umut mesajı verdi

Başbakan Tsipras umut mesajı verdi

Başbakan Aleksis Tsipras Tilos’tan yaptığı açıklamada “bu yılki Paskalya’nın yeni bir umut ve iyimserlik dönemine, memorandum sonrası döneme geçişi simgelediğini” belirtti.

Tsipras Paskalya mesajında “Yunanlar yeniden iyimser olabilir ve umut edebilirler” ifadelerini kullanırken Azınlıkça’nın aktardığına göre “kararlık ve bilgelikle çağdaş zorluklara göğüs gereceklerini” dile getirdi.

Öncesinde ise Başbakan Aleksis Tsipras Tilos adasındaki kışlayı ziyaret ederken, daha sonra ise yaklaşık 40 Suriyeli mültecinin misafir edildiği mülteci merkezini de ziyaret ederek mülteci çocuklarına hediye verdi.

Başbakan Tsipras umut mesajı verdi

Başbakan Tsipras adadan Paskalya münasebetiyle yaptığı açıklamada “Sekiz yıl sonra yeniden umut edebilecek ve iyimser olabilecek durumdayız. Zorluklara dayandık, halkımız bitmek tükenmek bilmeyen gücü sayesinde zorluklara dayanarak ülkenin yeniden ayakları üzerine kalkmasını sağladı” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan şimdi yeniden ayaklarının üzerine basmaya başlamışken istikrarsızlaşan bir bölgede güvenlik ve istikrar direği olarak kalacak” ifadelerini kullanan Tsipras “Bugün burada Avrupa Birliği’nin en doğu sınırından her birinize umut ve iyimserlik mesajı göndererek Paskalya’nızı kutlarım” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et