Batı Trakya’da Roman Kadınları Kongresi yapılması önerildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Roman Kadınları Kongresi yapılması önerildi

Batı Trakya’da Roman Kadınları Kongresi yapılması önerildi

İskeçe Drosero Kadınları Kültür ve Eğitim Derneği “Elpida” (Umut) Barselona’da 22-24 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen “2. Uluslararası Roman Kadınları Kongresine” katıldı.

12 yıldır cinsiyete dayalı eşitsizlik ve ayrımcılık konularında yoğun çalışmalar yürüten Roman Kadınları Derneği “Drom Kotar Mestipen” tarafından düzenlen etkinliğe Avrupa’dan ekseri çoğunluğu Roman olan 300’ü aşkın kadın katıldı.

Batı Trakya’da Roman Kadınları Kongresi yapılması önerildi

Kongrenin hedefleri arasında Roman kadınları ile Avrupa’nın farklı ülkelerinde eğitim, sağlık, cinsiyet eşitsizliği ve sosyokültürel haklar konularda faaliyet gösteren kurumlar arasında ilişki ağını kurmak, olumlu yansıma ve sonuçları olan programları tanıtmak, başarılı durumları tanıtarak ve kişisel hikayelerin anlatımıyla Romanlar ve özellikle de Roman kadınlarıyla ilgili iyi bir imaj yaratmak yer alıyor.

“Elpida” Derneğinin ise organizatörlere üçüncü bir kongre daha yapılmasını ve kongrenin Batı Trakya’da düzenlenmesini önerdi. Bu etkinlikte özellikle de Batı Trakya’daki Roman kadınlarının haklarının ve Şeriat konusunun tartışılması önerildi. Azınlıkça’nın aktardığına göre ayrıca Batı Trakya’da yoğun Roman nüfusu nedeniyle Yunanistan Roman Kadınları Federasyonu kurulması ve bu şekilde “Elpida” derneği kadınlarının on iki yıllık çabalarının bütün Yunanistan’a yayılması ve duyurulması önerildi.

Batı Trakya’da Roman Kadınları Kongresi yapılması önerildi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et