Kammenos: Her türlü tehdide göğüs germeye hazırız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kammenos: Her türlü tehdide göğüs germeye hazırız

Kammenos: Her türlü tehdide göğüs germeye hazırız

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos Ankara’ya mesaj göndermeye devam ediyor. Bakan Kammenos 4 Nisan Çarşamba günü İkaria adasında yaptığı konuşmada “Düşmanın tahrikleri, tehditleri ve küfürleri ne bizi korkutuyor ne de diz çöktürüyor. Aksine bizi daha fazla güçlendiriyor. Eğer yürekleri varsa bir milimetremiz üzerinde bile hak iddia etmeye cesaret etsinler” ifadelerini kullandı.

Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis ile birlikte İkaria Adası Savunma Yönetimi ile Agios Kirikos Milis Taburu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikatı izleyen Kammenos subaylara ve milislere hitaben bir konuşma yaptı.

Yunan Milli Savunma Bakanı Kammenos konuşmasında “Her şeyi başardığımızı söylemiyorum, ancak şartların farkına vararak Ege ve Evros’a sürekli personel naklediyoruz. Önümüzdeki günlerde adalara 3.500 askerî personel, Evros (Meriç) iline de 3.500 askerî kadrolu personel gönderilecektir” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Biliyorum ki bu vatanımız sınırları dışındaki birçoğunun hoşuna gitmiyor ama biz her taraftan gelebilecek her türlü tehdide göğüs germeye hazırız. Kendi güçlerimize dayanıyoruz, ne müttefiklerimizden ne de dostlarımızdan bir beklentimiz var. Yunanın gücüne, ruhlarımızın gücüne, Silahlı Kuvvetlerimizin yüksek moraline, Yunanların vatanperverliğine ve vatanımızın sunabileceği araçlara kendi gücümüze dayanıyoruz.  Bu da Yunan halkının tamamının tahrik etmeye devam eden bir rakip, bir düşman karşısında teyakkuzda olması demektir. Düşmanın tahrikleri, tehditleri ve küfürleri ne bizi korkutuyor ne de diz çöktürüyor. Aksine bizi daha fazla güçlendiriyor. Eğer yürekleri varsa bir milimetremiz üzerinde bile hak iddia etmeye cesaret etsinler”. 

Kammenos: Her türlü tehdide göğüs germeye hazırız

SYRIZA’nın hükümet ortağı ANEL’in Genel Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Kammenos açıklamalarının devamında ise “Sizi temin ederim ki ülkemiz Yunanistan’ın tüm siyasi güçlerimizin koruyucu nazarlığı Silahlı Kuvvetlerimizdir. Yunanlar olarak birlik içerisinde onları parçalayacağız. Yunan halkına nifak sokamazlar. Bunu da her şeyden önce bugün kadrolu personelimizle birlikte olan siz milisler kanıtlıyorsunuz” ifadelerini kullanırken, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: 

“Bir caydırma mesajı, bir kararlılık mesajı gönderiyoruz. Yunan topraklarının, denizinin veya havasının bir milimetresi üzerinde bile hak iddia etmeye kalkarlarsa dünya savaşlarında olduğu gibi, 1821’de olduğu gibi, Helenizmin savunması gerektiği her dönemde olduğu gibi karşılık görecekleri yönünde bir mesaj gönderiyoruz!”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et