ND ile SYRIZA arasındaki fark kapanıyor! İşte son anketin sonuçları - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND ile SYRIZA arasındaki fark kapanıyor! İşte son anketin sonuçları

ND ile SYRIZA arasındaki fark kapanıyor! İşte son anketin sonuçları

Kapa Research şirketinin Ethnos gazetesi hesabına gerçekleştirdiği son kamuoyu yoklamasında anamuhalefet partisi ND ile iktidar partisi SYRIZA arasındaki puan farkının kapandığı görüyor.

Yunanistan’ın Ağustos ayında memorandumlardan çıkacak olmasıyla ekonomide yaşanan gelişmeler ve Novartis skandalının yankıları doğrultusunda Kapa Research Yunanistan’ın 13 eyaletinde 8.000 kişi üzerinden anket gerçekleştirdi.

Anketin birincisi %24 ile kararsızlar olurken, olası seçimlerde yine her ihtimalin açık olduğu ve seçimin kaderinin kararsız seçmenin belirleyeceği görülüyor.

ND Partisi ankette birinci sırada yer almaya devam ederken, azınlıkça’nın aktardığına göre SYRIZA ile arasındaki puan farkının 4,4’e kadar düşmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Oy tercihinde partiler arasındaki sıralama şöyle şekilleniyor:

ND %21,6
SYRIZA %17,2
KİNİMA ALLAGİS (PASOK) %7,8
ALTIN ŞAFAK %7,8
KKE %6,3
ANEL %2,5
EK %2,3
LAE %1,5
ANTARSYA %1,2
LAOS %1,4
PLEVSİ %1,4
ELLİNİKİ LİSİ %1,7
MERA 25 %1,2
DİĞERLERİ %2,2
KARARSIZLAR %13,7
OY KULLANMAYACAKLAR %8,1

Aleksis Tsipras ile Kiryakos Mitsotakis arasında “başbakanlığa en uygun lider kim?” sorusuna ankete katılanların %47,5’i “hiçbiri” yanıtını verirken, %28,5’i Mitsotakis’i %22,5’i ise halihazırdaki Başbakan Tsipras’ı tercih ediyor.

Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu ülkenin gelecek yıllardaki durumuyla ilgili düşünceli olduğunu ifade ederken, %38’lik bir kesim Yunanistan’ın mali sorunlarını aşacağına inanıyor.

Her 10 Yunan vatandaşından 7’si Yunanistan’ın geleceğinin Avrupa içerisinde olacağını düşünürken, Euro Bölgesi’nde yer alacağına inanların oranının ise %50’ye gerilediği dikkat çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et