Büyük işadamı Sklavenitis 53 yaşında gripten can verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Büyük işadamı Sklavenitis 53 yaşında gripten can verdi

Büyük işadamı Sklavenitis 53 yaşında gripten can verdi

İşadamı Stelios Sklavenitis’in 53 yaşında gelen ani ölümü Yunanistan’da iş camiasını üzüntüye boğdu.

İş camiasında oldukça sevilen bir isim olan Stelios Sklavenitis, iki kardeşiyle birlikte sahip oldukları Sklavenitis Holding’inin tedarikçileriyle işbirliği konusunu üstelenen kişiydi.

Bunan iki yıl önce kardeşleri Maria ve Gerasimos ile birlikte aile şirketini büyütmeye karar veren Stelios Sklavenitis, bunu Carrefour Marinopoulos marketlerini satın alarak başarmıştı.

2006 yılında ise holdingin kurucusu olan babaları Spiros Sklavenitis hayatını kaybetmeden bir yıl önce, uluslararası bir şirket Sklavenitis Holding’i satın almak için teklif sunmuştu. Ancak Stelios, kardeşleri Gerasimos, Maria ve Viki ile holdingin diğer hissedarlarından farklı bir tutum izleyerek yollarına tek başlarına devam etme kararı vermişti.

İlerleyen yıllarda yarattıkları holding bünyesinde Sklavenitis ve Halkiadakis marketler zincirlerini, cash and carry Matt’ı, Glaros kağıt sanayisini ve çok sayıda gıda sanayisini barındırırken, özel sektörde 23 bin kişiye ekmek vererek bu alanda Yunanistan’ın en büyük işvereni konumunda.

Domuz gribinden öldü

Stelios Sklavenitis’in 31 Mart 2018 tarihinde 22.00 sularında solunum ciddi solunum sıkıntısıyla Ygeia hastanesinin acil servisine kaldırıldığı kaydedildi. Derhal yoğun bakıma alınan işadamına halk arasında “domuz gribi” olarak da bilinen B tipi grip virüsü kaynaklı akut solunum sıkıntısı sendromu (ARDS) teşhisi konuldu.

Yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen akciğer kanaması nedeniyle 1 Nisan Pazar sabahı 07.18’de son nefesini bıraktı.

Taziye mesajı yağdı

Başta siyaset dünyası olmak üzere Stelios Sklavenitis’in ölümünün ardından birçok taziye mesajı paylaşıldı.

Anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis mesajında “Stelios Sklavenitis’in tüm iş dünyasına örnek bir işadamı olduğunu” belirtirken, POTAMİ Partisi Genel Başkanı Stavros Theodorakis de “Sklavenitis’in bırakacağı boşluğun sadece ailesi için değil herkes için çok büyük olacağını” belirtti.

Yunanistan Merkez Odalar Birliği de yayınladığı uzun taziye mesajında “Stelios’un yeri doldurulamaz” ifadelerine yer verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et