Başbakan Tsipras’tan genç çiftçileri sevindirecek haber - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras’tan genç çiftçileri sevindirecek haber

Başbakan Tsipras’tan genç çiftçileri sevindirecek haber

Başbakan Aleksis Tsipras “Genç Çiftçi” programıyla ilgili sevindirici haberi verdi.

Selanik’te düzenlenen 11’inci Eyalet Kongresinde konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras “Genç Çiftçi” programına başvuru yapan, kriterleri yerine getiren ancak finansman yeterli olmadığı için yedek listesine alınan çiftçilerin de programa dahil edildiğini açıkladı.

Tsipras konuşmasında “Genç Çiftçi programı ve yedek üyelerle ilgili olarak önemli bir karar aldık. Konuyu iyi inceledik ve sizlere ülke geneli bütün eyaletlerdeki yedek listelerindeki genç çiftçilerin tamamının programa dahil edileceğini açıklamak isterim” dedi.

Ek finansmanın nasıl sağlanacağı konusunda detaya girmeyen Tsipras, trakyadan’ın haberine göre sadece Merkez Makedonya Eyaleti ile ilgili olarak 1.200 kişinin daha programa dahil edileceğini ve Geç Çiftçi programından istifade edenlerin sayısının böylece 3.500’e çıkacağını ifade etti.

Daha öncesinde ise Tarım Bakanı Vaggelis Apostolou “Tarımsal Kalkınma Programında değişikliğe giderek Genç Çiftçi programındaki fonun arttırılması talebiyle Avrupa Birliği’ne başvuracaklarını” açıklamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et