Azınlık çocukları için düşünülen pilot uygulamaya eğitimcilerden tepki - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlık çocukları için düşünülen pilot uygulamaya eğitimcilerden tepki

Azınlık çocukları için düşünülen pilot uygulamaya eğitimcilerden tepki

Batı Trakya’da pilot olarak konulan ve anadilin öğrencilere destek amaçlı kullanıldığı program sendikacı eğitimcilerle Yunan hükümetini karşı karşıya getirdi.

Yunanistan Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Politikası Enstitüsü (IEP) aracılığıyla hayata geçirilen ‘Batı Trakya’daki Anaokullarında Müslüman Çocuklara Destek Pilot Müdahale Eylemleri’ başlıklı programda Rodop ve İskeçe (Xanthi) ilinden toplam 6 anaokulu katılıyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Rodop ilindeki Kozlukebir, Basırlıköy (Passos) ve Bulatköy (Asomati) anaokulları ile İskeçe’de ise Agnilo (Alma), Paşevik (Pahni) ve Kırköy (Kirnos) anaokulları programda yer alıyor.

Programın başlamasıyla birlikte öğretmen dernekleri bu altı anaokulunda her gün iş bırakma eylemi gerçekleştirirken, bazı anaokullarında ise IEP tarafından istihdam edilen eğitimcilerin okul binasına girmesine izin verilmediği belirtiliyor.

Sendikacılar hükümetin bu yöndeki kararını değiştirmeyi hedeflerken bu uygulamanın çift dilli anaokulları anlamına geldiğini savunurken, pilot uygulamayla ilgili siyasi kararı uygulamakta kararlı görünen Eğitim Bakanlığı ise uygulamanın “pedagojik nedenlerden dolayı anaokullarına destek dilinin konulmasından” ibaret olduğunu savunuyor.

Çocukların velilerinden ise bugüne kadar herhangi bir tepki gelmiş değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et