İlk raundu hayvanseverler kazandı! Yasa tasarısı geri çekildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İlk raundu hayvanseverler kazandı! Yasa tasarısı geri çekildi

İlk raundu hayvanseverler kazandı! Yasa tasarısı geri çekildi

Yunanistan Tarım Bakanı Vaggelis Apostolou hayvan sever dernekleri ve siyasi partilerin tepkileri sonrası sahipli ve sahipsiz başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısının geri çekildiğini açıkladı.

Bakan yaptığı açıklamada yasa tasarısının tepki çeken ilgili maddeleri yeniden düzenlendikten sonra tasarının tekrar tartışmaya açılacağını duyurdu.

Yunanistan Hayvan Severler Derneği ise yasa tasarısıyla ilgili yaptığı açıklamada “Tasarının onlarca maddesi kara sayfa niteliğinde. Çünkü mevcut sokak hayvanları sorununu arttırmakta, sahipli ve sahipsiz hayvanlar sorununu çözüme kavuşturma konusunda onlarca yıl geriye götürecek düzenlemeler içermekte ve hayvanları toplu imhaya sevk etmekte” ifadelerine yer vermişti.

Yasa tasarısı sade vatandaşların ve derneklerin hayvan sever faaliyetlerde bulunmasını yasaklarken, azınlıkça’nın aktardığına göre yasayı ihlal ederek bir hayvanı tedavi edene veya kurtarana veya sokak hayvanlarına yeni sahip bulanlara 5 ile 15 bin euro arasında para cezası ve 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyordu. Hayvan Severler Dernekleri Federasyonu yasanın bu şekilde derneklerin rolünü ikinci plana attığını ve sadece belediyelerin izin vermesi durumunda derneklerin rol üstlenebileceğini ifade ediyordu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.