Batı Trakya’da uygulanan şeriat ile ilgili raporu hazırlayacak komisyon belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da uygulanan şeriat ile ilgili raporu hazırlayacak komisyon belli oldu

Batı Trakya’da uygulanan şeriat ile ilgili raporu hazırlayacak komisyon belli oldu

Batı Trakya’da uygulanan İslam Aile Hukuku’ndaki (Şeriat) değişikliklerle ilgili raporu hazırlayacak bilim insanları komisyonunun üyeleri belli oldu.

21 Mart 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Yunanistan Eğitim Bakanlığı kararıyla ücretsiz olarak görev yapacak ve İslam Hukuku ile ilgili hükümetin getirdiği değişikliklere yönelik rapor hazırlayacak heyette yer alacak isimler açıklandı. Azınlıkça’nın aktardığına göre 5 üyeli heyet şu isimlerden oluşuyor:

1. Yaşar Damatoğlu, İslam Hukuku Uzmanı, Batı Trakya Azınlığı üyesi, Medine İslam Üniversitesi mezunu (uzmanlığı İslam Hukuku), El-Ezher Üniversitesi’nde mastır ve İlahiyat ve İslam Hukuku üzerine doktora yaptı,
2. Cihat Halil, ilahiyatçı, Batı Trakya Azınlığı üyesi, Medine İslam Üniversitesi mezunu (uzmanlığı İslam Hukuku), Medine İslam Üniversitesinde mastır ve İlahiyat üzerine doktora yaptı.
3. Angeliki Ziaka, Selanik Aristotelio Üniversitesi Teoloji Fakültesi İslam Bilimleri Bölümü Din Bilimi Doçenti.
4. Konstantinos Gounaris, İskeçeli avukat, Aile ve Miras Hukuku konularında tecrübe sahibi.
5. Spiros Tsantinis, Trakya Dimokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doçenti, Medeni Usul Hukuku konusunda uzman.
Heyet başkanlığına Angeliki Ziaka atanırken, İskeçe 5. Devlet Anaokulu eğitimcisi Maria Minoğlu’ya ise sekreterlik görevi verildi.

Heyet başkanlığına Angeliki Ziaka atanırken, İskeçe 5. Devlet Anaokulu eğitimcisi Maria Minoğlu’ya ise sekreterlik görevi verildi.

Heyetin 24-12-1990 tarihli Kanun Hükmündeki Kararnamenin 5’inci maddesinin 4b paragrafından yer alan usul kuralları ile ilgili bir rapor hazırlaması gerekiyor. Heyet bir davanın Müftü huzurunda görüşülmesi, karar verilmesi, taraflar tarafından başvuru yapılması, tarafların İslam Hukukuna göre yargılanmayı tercih etmesi, vekil tayin edilen avukatların durumu, davanın görüşülmesi ve karara bağlanması gibi konularda gerekli usul kurallarının belirlenmesiyle ilgili rapor sunacak.

Karar Resmi Gazetede yayınlandıktan 30 gün içerisinde heyetin çalışmalarını tamamlaması ve raporu hazırlaması gerekiyor. – azınlıkça  

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et