Kammenos: Ulusal egemenliğimizi sorgulamaya kalkanları bozguna uğratırız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kammenos: Ulusal egemenliğimizi sorgulamaya kalkanları bozguna uğratırız

Kammenos: Ulusal egemenliğimizi sorgulamaya kalkanları bozguna uğratırız

25 Mart Ulusal Bağımsızlık Günü çerçevesinde Atina’nın Synagma Meydanında yapılan resmi geçit töreni sonrası konuşan Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos Türkiye’ye sert mesaj verdi.

Kammenos açıklamalarında “Ulusal egemenliğimizi sorgulamaya cesaret edenleri bozguna uğratacağız. Büyük Osmanlı İmparatorluklarını düşünenlerin 1821’i hatırlamaları gerekir. Yunan halkının Osmanlı İmparatorluğu’na nasıl göğüs gerdiğini ve bozguna uğrattığını hatırlamalıdır” dedi.

Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeri konusuna da değinen Milli Savunma Bakanı “Edirne cezaevinde tutuklu bulunan iki askerimizin bir an önce serbest bırakılması için dostlarımızın ve müttefiklerimizin yardımını istiyorum. Sadece açıklamalar yeterli değil. Eylem gerekir. Şimdi dostlarımızı ve müttefiklerimizi göreceğiz. Serbest bırakılmaları için uğraşacağız ve bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tutumunu da yorumlayan Panos Kammenos “Bu tür davranışlar Türkiye’yi başladığı yere, Doğunun derinliklerine geri gönderir” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et