Batı Trakya’daki nehir ve derelerde kritik seviye aşıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki nehir ve derelerde kritik seviye aşıldı

Batı Trakya’daki nehir ve derelerde kritik seviye aşıldı

Bulgaristan’da geçtiğimiz günlerde etkili olan yağmurlarla birlikte Evros, Arda ve Tunca nehirlerindeki su seviyesi yeniden yükseldi.

Bu durum, üç nehre yakın yerlerde yaşayan vatandaşları da yeniden teyakkuza geçirdi. Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı Sivil Koruma Dairesi tarafından su seviyesinin aşıldığı her noktaya yetkililer gönderildi.

Atina Haber Ajansı dün sabah itibarıyla Evros nehrinin Pithio bölgesinde su seviyesinin 4,70 metre olan teyakkuz sınırını aşarak 5,49 metreye ulaştığını aktardı. 5,70 metre ise alarm seviyesi olarak biliniyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre aFerecik’in Petalo bölgesinde ise Evros nehri için teyakkuz sınırı olarak 5,60 metre belirlenirken, bu noktada suyun seviyesinin 5,65 metreyi geçtiği belirtiliyor.

Evros İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç ise su seviyesiyle ilgili uyarıların kendilerine Yunanistan’ın Sofya Büyükelçiliğinden aktarıldığını kaydederken, nehirlere yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Petroviç “Bulgaristan’da bazı barajlarda taşmalar oluyor, ancak şimdilik bunlar bizim için tehdit teşkil etmiyor. Durum idare edilebiliyor. Kırcaali’de barajın %98’i dolu, İvailovgrad’ta ise %81’i. Bu barajdan saniyede 300 metreküp su bırakılmasını bekliyoruz. Bulgaristan’da bugünlerde etkili olması beklenen yağışlarla birlikte bu durum bizi düşündürüyor. Vatandaşlarımıza aldığımız önlemleri geri çekmediğimizi ve hazırlıklı olmaları konusunda hatırlatma yapmak istiyoruz” dedi.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et