Savvidis Türkiye’de tutuklu 2 Yunan askeri için Putin’den yardım istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Savvidis Türkiye’de tutuklu 2 Yunan askeri için Putin’den yardım istedi

Savvidis Türkiye’de tutuklu 2 Yunan askeri için Putin’den yardım istedi

Yunanistan’da faaliyet gösteren Pontus kökenli Rus işadamı İvan Savvidis Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Türkiye’de tutuklu 2 Yunan askeri konusunda yardım istedi.

Rusya’daki seçimleri kazanan Vladimir Putin’e tebrik mektubu yazan Savvidis “yüksek düzeydeki Rus-Türk ilişkilerine ve bir dizi jeopolitik konulara” atıfta bulunarak Edirne’de tutuklu bulunan Yunan askerleri meselesinin bir an önce çözüme kavuşturulması için Rusya Devlet Başkanı’ndan yardımcı olmasını istedi.

Rusya Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanı sıfatıyla kaleme aldığı mektupta İvan Savvidis Yunanistan’da yaşayan Ruslar adına seçimleri kazanan Vladimir Putin’e tebriklerini sundu.

Savvidis’in mektubunda 2 Yunan askeriyle ilgili yer alan bölümün Azınlıkça ekibi tarafından yapılan Türkçe çevirisi şöyle:

“Rusya her zaman yasallığın ve adaletin yanında yer almıştır. Bu nedenle, Rus-Türk ilişkilerindeki yüksek düzeyi ve Türk devletinin üst düzey idari kurmaylarıyla, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’la bir dizi karmaşık jeopolitik meselede sağlanan anlayışı göz önünde bulundurarak, Siz Vladimir Vladimiroviç’ten dikkatinizi bu yılın Mart ayının 1’inden itibaren Türk yetkililer tarafından tutuklanan iki Yunan vatandaşı-askeri konusuna vermenizi rica ediyoruz. Bu iki asker gece devriyesi sırasında Yunanistan’ın Türkiye ile olan sınırlarını birkaç metre ihlal etmiş, tutuklanmış ve o günden bu yana Türkiye’deki cezaevinde tutuklu bulunmaktalar.

Gerginliğe ve siyasi baskılara yol açan bu tür durumlardaki tutumunuzu bildiğimiz için, tüm Yunanlar adına oldukça hassas olan bu konunun çözüme kavuşturulmasına yönelik sizin samimi desteğinizi talep ediyoruz”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et