Azınlık milletvekillerine karşı ırkçılık yapan Altın Şafak milletvekillerine ceza verildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlık milletvekillerine karşı ırkçılık yapan Altın Şafak milletvekillerine ceza verildi

Azınlık milletvekillerine karşı ırkçılık yapan Altın Şafak milletvekillerine ceza verildi

Azınlık milletvekillerine yönelik ırkçı saldırıları nedeniyle Yunanistan’daki Altın Şafak Partisi Genel Başkanı ve iki milletvekili disiplin, kınama ve maaş kesintisi cezasına çarptırıldı.

Altın Şafak milletvekillerinden İlias Kasidiaris ile Panagiotis İliopulos parlamentonun Dışişleri ve Savunma Komisyonunda Rodop SYRIZA milletvekili Mustafa Mustafa’ya sözlü saldırıda bulunarak hedef almıştı. Kasidiaris “Ajan dışarıya çıksın, Türk buradan ayrılsın” demişti.

Partinin Genel Başkanı Nikos Mihaloliakos ise mecliste yaptığı konuşmada azınlık milletvekilleri hakkında ırkçı söylem ve hakaret eden sözler sarf etmişti.

Bu olaylar sonrasında Parlamento Başkanı Nikos Voutsis’ın parlamentoya sunduğu ve Altın Şafak milletvekillerine disiplin ve kınama cezası verilmesi teklifi diğer partiler tarafından da kabul edildi.

Disiplin ve kınama cezası dışında üç Altın Şafak üyesinin milletvekili maaşlarında da %25 kesintiye gidildi. Mihaloliakos, Kasidiaris ve Panagiotopoulos ise kendilerine verilen cezaların anayasaya aykırı olduğunu savundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et