Kammenos: Tsipras ile sonuna kadar gideceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kammenos: Tsipras ile sonuna kadar gideceğiz

Kammenos: Tsipras ile sonuna kadar gideceğiz

Yunanistan’da SYRIZA’nın iktidar ortağı ANEL Partisi Genel Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, hükümet, FYRO Makedonya, Türkiye’de tutuklu iki Yunan askeri ve PAOK Başkanı İvan Savvidis konularında konuştu.

“Pahtas’ı linç edin” davasında beraat eden Kammenos, mahkeme çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Aleksis Tsipras ile sonuna kadar gitmeye kararlı olduğunu” ifade etti.

İvan Savvidis konusunda eleştiri oklarını hükümeti Pontus kökenli Rus işadamıyla ilişkileri olmakla suçlayan anamuhalefet partisi ND’ye yönelten Kammenos “SEKAP ile ilgili ilk yasa değişikliği önerisini ve SEKAP’ı satın alma ricasını ND hükümeti yapmıştı. Siyaseti futbollaştıramayız veya futbolu siyasileştiremeyiz” dedi.

Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeriyle ilgili olarak ise “Bu konuda istediğimiz şey ortak ulusal bir çizgidir. Türkiye’de yüksek güvenlikli cezaevinde bulunan iki delikanlı söz konusu. O anda Avrupa sınırlarını koruyarak devriye geziyorlardı. AB harekete geçsin. NATO bu konuda konumunu belirlemekten kaçınamaz” şeklinde konuştu.

“Rehin” olarak nitelendirdiği Yunan askerlerinin en kısa zamanda serbest bırakılmaları için hükümetin elinden geleni yapacağı konusunda teminat veren Savunma Bakanı Kammenos “Bizim çabamız ise ulusal çizgi çizilmesi yönünde olacak. Siyasi açıdan birbirimize karşı çıkacağımız o kadar çok şey var ki, böyle bir meselede tartışmamız gerekmiyor” ifadelerini kullandı.

FYRO Makedonya konusuyla ilgili olarak ise “Koalisyon hükümeti onurlu bir anlaşma ile ilerlemekte ve sonuna kadar gidecektir. Makedonya’nın ismi konusunda ANEL’in tezi açık ve nettir. Makedonya ismini içerecek hiçbir çözümü kabul etmiyoruz. Ne kuzey, ne güne ne doğu ne de batı Makedonya. Makedonya tektir ve Yunandır. Anayasa değişikliği yapma sırası FYROM’dadır” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et