Türkiye’de tutuklu Yunan çavuşun ailesi: Evimiz karanlık, oğlumuzu istiyoruz! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’de tutuklu Yunan çavuşun ailesi: Evimiz karanlık, oğlumuzu istiyoruz!

Türkiye’de tutuklu Yunan çavuşun ailesi: Evimiz karanlık, oğlumuzu istiyoruz!

Türkiye’de Edirne cezaevinde bugün itibarıyla 17 gündür tutuklu bulunan iki Yunan askeri, davalarının görüşüleceği duruşma gününü bekliyor.

Çavuş Dimitris Kuklatzis’in ailesi Yunanistan’da Alpha televizyon kanalına konuşurken “Yaşadığımız heyecan tarif edilemez, her an bir asır gibi geçiyor. Çocuklara karşı güçlü olabilmemiz için soğukkanlı ve sabırlı olmalıyız” diyor.

Türkiye’de tutuklu bulunan Yunan çavuşun annesi ise oğlunun ruh ve bedensel sağlığından endişeli. “İki çocuğun da geri dönmesi için Tanrıya dua ediyorum ve yalvarıyorum. Yunanistan sınırlarını geçecekleri günü hayal ediyorum. Dimitris olmadığı için benim evim karanlık. Angelos’un da geri dönmesini istiyorum” diyor.

“Oğlumun bugün veya yarın değil, eğer mümkünse şimdi dönmesini istiyorum” diyen anne azınlıkça’nın aktardığına göre çocuklarını cepheye gönderen Türk annelere de seslenerek “barış döneminde çocuğunun esir olmasının ne kadar zor olduğu konusunda beni anladıklarına inanıyorum” ifadelerini kullanıyor.

Ay sonunda iki askerin avukatlarının Edirne Adliyesinde hakimle görüşmesi ve davayla ilgili yeni gelişmeleri öğrenmesi bekleniyor. Tutuklanan iki askerin hangi suçlamalarla mahkemeye sevk edileceği ise belki o zaman belli olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et