İskeçe’de avcılar tavşan ve yaban domuzu açısından iyi sezon geçirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de avcılar tavşan ve yaban domuzu açısından iyi sezon geçirdi

İskeçe’de avcılar tavşan ve yaban domuzu açısından iyi sezon geçirdi

28 Şubat 2018 tarihinde 2017-2018 avcılık sezonu sona ererken, İskeçeli avcılar geride kalan dönemin muhasebesini yaptı.

İskeçe’de geride kalan avcılık sezonunun göçmen kuşlar açısından oldukça “kısır” geçtiğini belirten avcılar, yaban domuzu ve tavşanlar açısından ise oldukça “bereketli” bir yıl geçirdiklerine dikkat çekiyor. İskeçe Avcılar Derneği Başkanı Loizos Serreos yerel Thraki gazetesine yaptığı ve azınlıkça’nın aktardığı açıklamalarında “Ilımlı havalar nedeniyle Afrika’dan kuzeye göç eden kuşlar bu yıl buraya pek uğramadı. Genel anlamda ılımlı bir kış ve ılımlı bir avcılık sezonu yaşadık. Kuşlar açısından fakir, tavşan ve yaban domuzları açısından iyi geçen bir sezon oldu” diyor.

İskeçeli avcıları yasa boğdu

5 Aralık 2017 tarihinde av sırasında yaşanan ve ölüme sonuçlanan bir olay ise İskeçeli avcıları yasa boğmuştu. 33 yaşındaki avcı kazara 51 yaşındaki amcasını vurmuş ve ölümüne yol açmıştı.

Avcılar Derneği Başkanı Loizos kaçak avlanma konusunda ise sadece İnhanlı (Topiros) Belediyesinde Koca Orman’da bir vakaya rastlandığını ve bu olaya da korucuların anında müdahale ettiklerini kaydediyor.

Kurt ve ayı nüfusunda artış var!

İskeçe’de avcılar tavşan ve yaban domuzu açısından iyi sezon geçirdi

Diğer taraftan avcılar İskeçe bölgesinde son 10 yılda özellikle kurt nüfusunda ve bununla birlikte ayı nüfusunda artış olduğuna dikkat çekiyor. En son Eylül ayında yavrusuyla birlikte Şahin (Ehinos) köyü yolu üzerinde bir ayı görülmüştü.

Avcıları asıl endişelendire ise kurt nüfusundaki artış. Kurtların artık avcı köpeklerine tuzak kurarak saldırdıklarının altı çiziliyor. Kısa bir süre önce bir koyun sürüsüne saldıran kurtların, büyük zarar verdiği de ifade ediliyor. Avcılar Derneği Başkanı “Kurtlar genelde köpeklere saldırmaz. Bunlar sanki mutasyona uğramış gibi. Bir şeylerin yapılması gerekiyor. Kurt nüfusu artıyor bununla birlikte saldırılar da artıyor” diyor.

20 Ağustos’a kadar ara

Avcılar için yeni sezon 20 Ağustos’ta başlayacak. O zamana kadar avcılar bu hobilerine ara vermek zorunda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et