Gümülcine ve İskeçe müftüleri İran’ın Atina Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyona katıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine ve İskeçe müftüleri İran’ın Atina Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyona katıldı

Gümülcine ve İskeçe müftüleri İran’ın Atina Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyona katıldı

Gümülcine (Komotini) ve İskeçe (Xanthi) müftülerinin İran İslam Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyona katıldıkları bildirildi.

Gümülcine Müftülüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Faziletli Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço ve Faziletli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu, İran İslam Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyona katıldılar.

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri Atina’daki temasları kapsamında bir çok İslam ülkesi büyükelçileri ve diplomatları ile bir araya gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiler.

İran’ın Atina Büyükelçisi Mecid M. Şabestari, İran İslam Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü onuruna verilen resepsiyona katılımlarından ötürü Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço ve İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu’na özellikle teşekkür etti. İran’ın Atina Büyükelçisi ayrıca Faziletli Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço’nun 4 ile 7 Aralık 2017 tarihleri arasında İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Uluslararası İslami Vahdet Konferansına katılımı esnasında gerçekleştirmiş olduğu önemli sunumlar ve düzenlediği aydınlatıcı konuşmalarından ötürü kendilerine müteşekkir olduğunu ifade etti.

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri Hafız Cemali Meço ve Mehmet Emin Şinikoğlu, Atina temasları kapsamında ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin Atina Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Muhammed Ali Helmi ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Faziletli Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço ve Faziletli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu, gerçekleştirdikleri görüşmelerde bölgemizde yaşayan Müslüman ve Hıristiyan  vatandaşlar arasındaki barışçıl yaşamı bizzat yerinde müşahede etmeleri amacıyla bir çok İslam ülkesinin büyükelçi ve diplomatlarını bölgemize davet etti.”

{gallery}stories/2018-haberler/2018-03-1/muftu-iran{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et