Bakan Kuvelis Türkiye’nin tutukladığı 2 Yunan askerinin aileleriyle görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Kuvelis Türkiye’nin tutukladığı 2 Yunan askerinin aileleriyle görüştü

Bakan Kuvelis Türkiye’nin tutukladığı 2 Yunan askerinin aileleriyle görüştü

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis Türkiye’nin tutukladığı 2 Yunan askerin aileleriyle Kumçifliği’nde (Orestiada) bir araya geldi.

Bakan Kuvelis’e Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis ve 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Yorgos Kampas eşlik ettiler.

Kuvelis 2 Yunan askerinin ailelerine “Buraya sizi görüp çocuklarımızın, çocuklarınızın, kurmaylarımızın vatana geri dönmeleri için çabalarımızın birçok düzeyde sürekli olarak devam ettiğini söylemeye geldim” ifadelerini kullanırken “Siz ailesiniz ve acı çekiyorsunuz bunun farkındayım, bu meselede hepimiz sizden fazla acı çekiyoruz. Elimizden ne geliyorsa sistematik bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kuvelis görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda ise “Türkiye’deki mahkemenin atfedilen suçlarla ilgili karar vermesi amacıyla işletilen sürecin hızlandırılması için çaba sarf ediyoruz. Tutukluklarına devem edilmesini istemiyoruz. İki silahlı kuvvetlerimiz kurmayının tutukluluk şartlarının iyi olduğu konusunda sizi bilgilendirmek isterim. Aileleri her hafta ziyaret imkânına sahipler ve Türkiye’de cezaevinde kalacakları sürenin uzamayacağına inanmak istiyorum” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et