İskeçeli Ramadan Eminoğlu: Artık hiçbir umut yok! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Ramadan Eminoğlu: Artık hiçbir umut yok!

İskeçeli Ramadan Eminoğlu: Artık hiçbir umut yok!

Yunanistan’da patlak veren mali krizin en çok vurduğu sektörlerden biri inşaat sektörü olurken, İskeçe’deki (Xanthi) çok sayıda inşaat çalışanının ekseri çoğunluğu iş bulmak amacıyla yurtdışına göç etti.

Geride kalan ailelerine bakmak amacıyla birçok İskeçeli inşaat çalışanı yurtdışında çalışırken, İskeçe ilinde kalan inşaat işçilerinin önemli bir kısmı ise çiftçilikle uğraşarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Yerel Thraki gazetesine konuşan İskeçe İnşaat İşçileri Derneği Başkanı Ramadan Eminoğlu “artık en küçük bir umut bile kalmadı” diyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre Yunanistan’daki inşaat çalışanlarıyla ilgili durumu gayet iyi bilen Eminoğlu, “Birçoğu Almanya’ya gidip geliyor. Her biri geçimini sağlamak için çalışıyor. Bazıları inşaat işçisi olarak, ancak birçoğu tersane işçisi olarak çalışıyor. Artık İskeçe’de inşaat yok. Birkaç meslektaşımız küçük bir ev yapımında çalışıp birkaç gündelik kazanabilir. Bu nedenle birçok meslektaşımız Almanya ve Finlandiya’ya göç etti. Burada kalanlar ise tarlalarda çalışıyor. İnşaat çalışanından çiftçiye dönüştüler” ifadelerini kullandı.

İşlerin kendileri için günden güne daha da kötüye gittiğini anlatan dernek başkanı “Geçenlerde İskeçe’de küçük bir binanın yapıldığını gördüm ve burada iki-üç meslektaşımın çalıştığını düşündüm. İnşaat yapılmıyor. Durumun değişeceğine inanmam imkânsız. Yıllar sonra olabilir ancak bunu bizim neslimiz görebilir mi bilemiyorum” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.