Rass’ın anketinde hangi parti önde, hangisi parlamentoya giremiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rass’ın anketinde hangi parti önde, hangisi parlamentoya giremiyor?

Rass’ın anketinde hangi parti önde, hangisi parlamentoya giremiyor?

Rass araştırma şirketinin Action 24 televizyon kanalı hesabına gerçekleştirdiği anketin sonuçları yayınlandı.

Yunanistan geneli yapılan son kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre oy tercihinde anamuhalefet ND Partisi 10,2 puan farkla, iktidardaki SYRIZA’nın önünde bulunuyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre oy tercihinde partiler arası sıralama şöyle:

ND %29,4
SYRIZA %19,2
KİNİMA ALLAGİS %10,2
ALTIN ŞAFAK %7,2
KKE %6,3
EK %2,7
ANEL %2,5
DİĞERLERİ %4,6
BEYAZ-GEÇERSİZ OY %3,7
BELİRSİZ OY %14,2

Anket sonuçlarına göre anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis hakkındaki %41,4 oranındaki olumlu görüşle en popüler lider konumundayken, ikinci sırada %36,7 ile Kinima Allagis’in lideri Fofi Gennimata yer alıyor.

“Yazın memorandumdan tipik olarak da olsa çıkmamız durumunda ekonomide ve sosyal politikada halkın lehine değişiklik olur mu?” sorusuna ankete katılanların %75 gibi ezici bir çoğunluğu “hayır” ve “galiba hayır” yanıtını verirken, sadece %23,9’u “evet” ve “galiba evet” diyor.

FYRO Makedonya’nın isim sorununa getirilecek çözümün Yunanistan’ın mı yoksa FYRO Makedonya’nın mı istediklerine daha yakın olacağı yönündeki soruya ise ankete katılanların 26,9’u sonucun Yunanistan’ın istediğine daha yakın, %57,1’i FYRO Makedonya’nın istediğine daha yakın olacağını düşünüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et