Milli Savunma Bakanı Kammenos Türkiye ile ‘ölümcül kaza’ yaşanmasından endişeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milli Savunma Bakanı Kammenos Türkiye ile ‘ölümcül kaza’ yaşanmasından endişeli

Milli Savunma Bakanı Kammenos Türkiye ile ‘ölümcül kaza’ yaşanmasından endişeli

Fransız “La Liberation” gazetesine demeç veren Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos “Türkiye’nin tahrik edici davranışları sonrası iki ülke arasında ölümcül bir kaza yaşanmasından” korktuğunu dile getirdi.

Bakan Kammenos Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeriyle ilgili olarak ise “Sıradan bir olayda Türkiye’nin gerginliği tırmandırdığını ve Yunan askerlerinin cezaevinde tutulmaması gerektiğini” ifade etti.

“Ölümcül bir kazaya çok yakınız. Hava sahamız ihlal edildiğinde Türk uçaklarına hava sahamızdan çıkana kadar eşlik etmesi için uçaklarımızı gönderiyoruz. O anlarda her an için sahil güvenliğe, donanmaya yayılabilecek bir kazanın eşiğinde oluyoruz” ifadelerini kullanan Yunanistan Milli Savunma Bakanı “Ankara Yunanistan’ın ve aynı zamanda Avrupa’ya da ait olan karasularını ve hava sahasını ihlal ederek Avrupa’ya baskı kurmaya çalışıyor. Avrupalı müttefiklerimizi ve NATO’yu her eylem karşısında bilgilendirmemizin nedeni bu. Sadece Yunanistan için değil, aynı zamanda Avrupa için de egemenliğimizi savunmak zorundayız” dedi.

İki Yunan askeri mevzusunda ise Panos Kammenos “Bu olay normalde iki ordu komutanı arasında yapılacak basit müzakerelerle çözülürdü. Bugün Türk savcının dava görüşülene kadar iki askeri Yunan Konsolosluğumuza vermeme kararıyla gerginliğin tırmandırıldığını görüyoruz. Bu Yunanistan’ı değil Avrupa Birliği’ni ilgilendirir” dedi.

“Türkiye ile yaşanan gerginliklerin katlanarak tırmanmasını nasıl değerlendirdiği” yönündeki soruya ise Yunanistan Milli Savunma Bakanı “bunun açıklamasının Suriye’deki durum ve Kürtlerle yaşanan çatışmada yattığını” dile getirerek “Türkler Afrin’de büyük sorunlar yaşıyor ve gerginlikleri Yunanistan’a ihraç etmeye çalışıyorlar” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et