Dışişleri Bakanı Kotzias Türkiye'nin tutukladığı 2 Yunan askeri hakkında konuştu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dışişleri Bakanı Kotzias Türkiye’nin tutukladığı 2 Yunan askeri hakkında konuştu

Dışişleri Bakanı Kotzias Türkiye'nin tutukladığı 2 Yunan askeri hakkında konuştu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ulusal yayaın yapan “Documento” gazetesine verdiği röportajda Türkiye’de tutuklu bulunan iki Yunan askeri ve Türk-Yunan ilişkileri hakkında konuştu.

“Yunan diplomasisi, tantana ve koca ağızlılık yapmadan, milli çıkarları ve Yunan subaylarının haklarını savunmak için tüm gerekli eylemleri yapmaktadır” ifadelerini kullanan Bakan Kotzias azınlıkça’nın aktardığına göre açıklamalarına şöyle devam etti:

“Türkiye’nin gerek bizim, gerekse de Suriye ve Irak’a müdahalesi, Rus uçağının düşürülmesi, Alman vatandaşlarının uzun süreli tutuklu tutmak, ABD ile çatışma niyeti gibi diğer ülkelere yönelik tahrik edici davranışlarını not ediyoruz. Türkiye’yi bu tür bir durumdan büyük bir siyasi olay yaratmamaya ve uluslararası hukuku uzun süreli ihlal etmeye çalışmamaya davet ediyoruz. Geçen her gün Türkiye’nin tahrik edici hareketlerini devam ettirdiği günlere eklenmektedir. Bu hareketler şimdilik düşük ölçekli kriz yaratma çabası teşkil etmektedir”.

ABD’nin Atina Büyükelçisi Pyatt’ın “Yunanistan ile Türkiye arasında bir olay yaşanabileceğinden duyduğu endişeyi” paylaşıp paylaşmadığı sorulan Dışişleri Bakanı “Üç yıldır Türkiye’nin tutumunun kazaya veya yanlışa yol açabileceğini vurguladığını” hatırlatarak “Bu yanlışın daha sıcak bir olaya dönüşmemesi için iletişim kanallarının açık olması gerekir” dedi.

Bakan Nikos Kotzias açıklamalarının devamında ise “Türkiye’nin asabiyeti oldukça yüksek ve barışçıl ve rasyonel olmaktan çok uzak durumlar yaratabilir. Yanındaki, ‘kibir krizi ve istediğimi yaparım’ gibi güçlü duyguları yaşadığı ve bununla birlikte de ‘korku ve güvensizlik duyguları’ yaşadığı bir dönem geçiriyorsa, senin çok ölçülü ve dikkatli davranman gerekir. Bu zaaf değil, güçlü sorumluluk tutumudur” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et