Gümülcine’de 200 sokak köpeği yeni sahibine kavuştu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de 200 sokak köpeği yeni sahibine kavuştu!

Gümülcine’de 200 sokak köpeği yeni sahibine kavuştu!

Gümülcine’de (Komotini) bir taraftan baktıkları köpekleri yola bırakarak sahipsiz sokak hayvanları sorununun büyümesine yol açanlar varken, diğer taraftan sahipsiz sokak köpeklerini sahiplenenler de bulunuyor.

Belediye yönetiminin polisten, köpekleri sokağa bırakan araçların olduğuna dair şikayetlerin takipçisi olmasını istediği kaydediliyor.

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Yannis Murtidis yerel Hronos gazetesine yaptığı açıklamada Belediye Hayvan Barınağından alınan köpeklerin sayısıyla ilgili bilgi veriyor. 2017 yılında yaklaşık 200 kadar köpek yeni sahibine kavuştu. Bu rakamın diğer belediye barınaklarına kıyasla oldukça yüksek olduğu kaydediliyor.

Eğer siz de Belediye Hayvan Barınağından bir köpek sahiplenmek isterseniz, bunun iki yolu var. 11.00-14.00 saatleri arasında 25310 84675 numaralı telefondan barınak yetkilileriyle iletişme geçebilir, ya da azınlıkça’nın aktardığına göre hayvan sahiplenme konusunda belediyenin internet sitesinde (komotini.gr) oluşturulan özel platforma bakabilirsiniz.

Hayvanlar yasal yollarla yeni sahiplerine verildiği için bu süreçte kimlik (taftotita) ve vergi numarası (AFM) isteniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et