Tsipras: Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde söyledim! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras: Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde söyledim!

Tsipras: Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde söyledim!

Başbakan Aleksis Tsipras dün Parlamentoda yaptığı konuşmada Türkiye’de tutuklu iki Yunan askeri konusunda Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Anamuhalefet ND lideri Kiryakos Mitsotakis’i “sorumsuz davranmakla” suçlayan Başbakan Tsipras “Soğukkanlılığa, sabra ihtiyaç var. Bu kürsüden Yunan halkına açık ve net bir mesaj göndermek istiyorum. Ege’deki ulusal haklarımız tartışılamaz, Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgedeki hakları tartışılamaz. Yunanistan ile kimse oyun oynayamaz ve bunu herkes anlamalı” dedi.

Başbakan Tsipras Türkiye ile ilgili söyleyeceği ne varsa Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde söylediğini hatırlatırken azınlıkça’nın aktardığına göre ND lideri Kiryakos Mitsotakis’i de cesareti varsa aynısını yapmaya davet etti ve milli meselelerin iç siyasette tartışma sahası dışında kalması gerektiğini söyledi.

Son yaşanan olayları 1996 yılındaki Kardak (İmia) kriziyle kıyaslayan Tsipras “İlk kez sorun yaşamıyoruz. Bundan 20 yıl önce Türkiye ile çatışmanın eşiğine geldik. Ancak ben hemen bir sonraki gün mevkidaşımla konuşma fırsatı buldum. O dönemin Başbakanı ise ABD ile görüştü ve trajik sonuçlar yaşamadığımız için ABD’ye teşekkür etti. O dönemde Avrupa Birliği iki ülkenin aralarındaki anlaşmazlığı Lahey’de çözmeye sevk ederken, şimdi ise olayı kınadı. Bu konularda sorumsuz davranmak olmaz” şeklinde konuştu.

Tsipras: Erdoğan’ı ne zaman doğru olduğunu düşünürsem o zaman arayacağım

Aleksis Tsipras ayrıca iki Yunan askeriyle ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ne zaman arayacağı konusuna da değinirken “Türkiye Başbkanı ve Cumhurbaşkanını, ne zaman doğru olduğunu düşünürsem o zaman arayacağım, tabiî ki ordu yönetimiyle anlaşarak bunu yapacağım. Sınırda yaşanan alışılageldik bir olayı diplomatik bir olaya dönüştürmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et