Pavlopulos: Ülkemin topraksal bütünlüğünü savunmak için üzerime düşeni yapacağım - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pavlopulos: Ülkemin topraksal bütünlüğünü savunmak için üzerime düşeni yapacağım

Pavlopulos: Ülkemin topraksal bütünlüğünü savunmak için üzerime düşeni yapacağım

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos On İki Adaların Yunanistan’a ilhakının 70’inci yıldönümü kutlamaları için Nisiros adasına gitti.

“On İki Adalar’daki ada ve adacıkların Yunanlığını sorgulayanlara” mesaj gönderen Prokopis Pavlopulos “Görev sürem boyunca, sadece bu sürede de değil, her zaman Nisiros’un ve On İki Adaların asırlık tarihini ve inkar edilemez Yunanlığını savunmak için üzerime düşeni yapacağım. Ayrıca ülkemizin ve dolayısıyla Avrupa Birliği’nin (AB) topraksal bütünlüğünü ve egemenliğini korumak için de üzerime düşeni yapacağım” dedi.

Kendisine Nisiros’un fahri hemşeriliği verilen Yunanistan Cumhurbaşkanı Türkiye’ye de mesaj gönderirken “Yunanistan Türkiye ile dostluk ve iyi komşuluk arzuluyor, bu nedenle de AB üyelik sürecini destekliyor. Ancak sınırlara saygı Uluslararası Hukuka saygı, Lozan Antlaşmasına, Paris Antlaşmasına ve Uluslararası Deniz Hukukuna saygı olmalıdır. Türkiye ile dostluğumuzu üzerine kurabileceğimiz temel budur” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan’ın sınırlarının, topraksal bütünlüğünün ve egemenliğinin sorgulanmasının AB’nin sınırlarının, topraksal bütünlüğünün ve egemenliğinin sorgulanması anlamına geldiğini” ifade eden Pavlopulos “Bundan çıkartılacak sonuçlar her yöne hitap etmektedir. Öncelikle de Ege’de sözde ‘gri bölgeler’ icat edenlere gerek kendilerine ait olmayan topraklarda hak iddia edenlere gerekse de Yunanistan’ın On İki Adalar üzerindeki tam egemenliğin sorgulayanlara hitap etmektedir” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et