Başbakan Tsipras’tan Türkiye’ye mesaj: İki Yunan askeri konusunu kullanmayı düşünmeyin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras’tan Türkiye’ye mesaj: İki Yunan askeri konusunu kullanmayı düşünmeyin

Başbakan Tsipras’tan Türkiye’ye mesaj: İki Yunan askeri konusunu kullanmayı düşünmeyin

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras Türkiye’de tutuklu bulunan iki Yunan askeri konusunda Birleşmiş Milletler’i (BM) bilgilendirirken, hükümet toplantısı düzenledi.

Hükümete yakın çevrelerin aktardıklarına göre Başbakan Tsipras toplantıda “Dikkatli hamleler ve sabır gerekiyor. Türkiye er ya da geç sınırlarda yaşanan alışıldık bir olayı başka amaçlar için kullanma ve değerlendirme düşüncesinin çıkışı olmayan ve aleyhine işleyecek bir düşünce olduğunu anlayacaktır” dedi.

Toplantıda şimdilik Başbakan Tsipras’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmaması kararlaştırıldı. Hükümet kaynakları “Konunun üst düzey diplomatik soruna dönüşmesini istenmediğini” aktarırken, iki Yunan askeri konusunun yakından takip edildiğini kaydetti.

Aynı kaynaklar bütün diplomatik ve siyasi araçların kullanıldığını ve Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos aracılığıyla Avrupa Birliği’nin (AB) bilgilendirildiğini aktarırlarken, AB’nin konunun bir an önce çözülmesini ve Yunan askerlerinin geri dönmesini talep ettiğini dile getirdi.

Başbakanlık kaynakları baskıların aşamalı olarak yapıldığını ve konunun Türk Adaletinin elinde olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan Başbakan Aleksis Tsipras’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgedeki gelişmeleri, Yunan-Türk ilişkilerine, Avrupa-Türkiye ilişkilerini ve FYRO Makedonya ile yapılan müzakereleri görüştüğü belirtildi. Aynı kaynaklar Başbakan Tsipras’ın BM Genel Sekreterini Türkiye’nin Ege ve Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki “ihlalci davranışlar” konusunda da bilgilendirdiğini aktardı.

İLGİLİ HABERLER

Anamuhalefet ND Partisinden Türkiye’nin tutukladığı iki Yunan askeri hakkında açıklama

Hükümet Sözcüsü Tzanakopoulos: Önemli olan askerlerimizin ülkeye geri dönmesidir

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et