Anamuhalefet ND Partisinden Türkiye’nin tutukladığı iki Yunan askeri hakkında açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Anamuhalefet ND Partisinden Türkiye’nin tutukladığı iki Yunan askeri hakkında açıklama

Anamuhalefet ND Partisinden Türkiye’nin tutukladığı iki Yunan askeri hakkında açıklama

Anamuhalefet ND Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kostis Hatzidakis Türkiye’de tutuklu bulunan 2 Yunan askeri konusunu değerlendirdi.

Yunanistan devlet radyo televizyonu ERT’e konuşan Hatzidakis “İki asker konusunda Erdoğan Yunanistan’ı rezil etmeye gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Bu durum karşısında ND olarak birliğin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz, hepimiz Yunanız” şeklinde konuşan Hatzidakis “ND Partisi hükümete Türkiye ve ayrıca Washington ile Brüksel’le de açık iletişim kanallarının olması gerektiğini söylüyor” dedi.

“SYRIZA cephesinde Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinin başarılı olduğunu söyleyenlerin haklı çıkmadığını” savunan ND Partisi Genel Başkan Yardımcısı Azınlıkça’nın aktardığına göre “Hükümet bu durumun zorluğunun farkına varmalı. Her şey iletişim politikasından ibaret değil. SYRIZA ve ANEL partileri dış politika konusunda aynı anlayışa sahip değiller. Tsipras’ın söylemi farklı, Kammenos’unki farklı” ifadelerini kullandı.

Hedefin “iki askerin Yunanistan’a geri dönmesi” olduğunu kaydeden Kostis Hatzidakis “Olay sonuçlanana dek ND Partisi bilinçli bir şekilde gerginlik yaratmıyor. Ancak hükümet ortakları nezdinde daha iyi bir koordinasyon olmasını istiyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

Başbakan Tsipras’tan Türkiye’ye mesaj: İki Yunan askeri konusunu kullanmayı düşünmeyin

Hükümet Sözcüsü Tzanakopoulos: Önemli olan askerlerimizin ülkeye geri dönmesidir

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et