Altın Şafak Milletvekili İlias Kasidiaris’ten SYRIZA Milletvekili Mustafa Mustafa’ya sözlü saldırı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Altın Şafak Milletvekili İlias Kasidiaris’ten SYRIZA Milletvekili Mustafa Mustafa’ya sözlü saldırı!

03062018 14

Altın Şafak milletvekili İlias Kasidiaris parlamentoda yaşanan olayda SYRIZA milletvekili Mustafa Mustafa’yı hedef aldı.

İlias Kasidiaris, Mustafa Mustafa’nın Yunanistan Parlamentosu’ndaki Dışişleri ve Savunma Komisyonuna katılmasının mümkün olmayacağını haykırmaya başlarken “Ajan dışarıya çıksın, Türk buradan ayrılsın” diye bağırdı.

Sözlü saldırıya ise Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Hristodoulakis’in de hazır bulunduğu toplantıda parlamentoya yaptığı bilgilendirme oldu.

Bu duruma itiraz eden aşırı ırkçı Altın Şafak milletvekili “bir taraftan kameraların kapalı olması, diğer taraftan ise içeride bir Türk milletvekilinin bulunması olamaz” derken Azınlıkça’nın aktardığına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Yunanistan ve Batı Trakya ziyareti sırasında yaptığı “Yunanistan Parlamentosunda 4 Türk milletvekilinin olduğunu” dile getirdiği açıklamalarına atıfta buldu.

Duruma müdahale eden anamuhalafet ND Partisinden Yorgos Kumutsakos “Altın Şafak’ın Türkiye’nin oyununu oynadığını” dile getirirken, hiçbir suçlamanın olmadığını ve ifadelerin tutanaklardan silinmesini istedi.

Komisyonda yer alan SYRIZA Partisinden Nikos Ksidakis de Kumutsakos’a katıldı.

Toplantı, kısa süreli aradan sonra gerginliğin azalmasıyla kaldığı yerden devam etti.

Ancak Altın Şafak milletvekili İlias Kasidiaris açıklamalarına toplantıdan sonra da kameralar önünde devam ederken “Üç Müslüman milletvekilinin Erdoğan’ın Yunan Parlamentosunda çok iş yapması gereken 4 milletvekilinin bulunduğu yönündeki açıklamaları hiçbir zaman yalanlamadığını” söyledi.

Kasidiaris “iki Yunan askerinin Türkiye’de tutuklu bulunduğu bir zamanda kapalı kapılar ardında toplantı yapan Yunan Parlamentosunun Dışişleri ve Savunma Komisyonuna Erdoğan’ın Türk olarak tanımladığı milletvekillerinin katılmasının mümkün olamayacağını” ifade etti.

ND’nin tecrübeli milletvekillerinden Dora Bakoyanni “Altın Şafakçıların bu tutumunun aşırıya ulaştığını” dile getirerek “Parlamento Başkanının bu duruma kurumsal olarak karşılık vermesi gerektiğini ve Yunan Parlamentosu milletvekillerine ajan  denilmesinin düşünülemez olduğunu” söyledi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre POTAMİ Partisinden Spiros Danellis de “Herhangi bir Yunan milletvekilinin ve özellikle de dünden beri değil daha 1990’lı yıllardan bu yana Yunan Parlamentosunda yer alan Mustafa Mustafa’nın vatanperverliği ve bütünlüğünü sorgulamak büyük cesaret ister” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et