Evlerini enerji tasarrufu programıyla tamir ettirmek isteyenler elini çabuk tutsun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evlerini enerji tasarrufu programıyla tamir ettirmek isteyenler elini çabuk tutsun

Evlerini enerji tasarrufu programıyla tamir ettirmek isteyenler elini çabuk tutsun

Evlerde Enerji Tasarrufu (Eksikonomo kat Oikon) programına başvuruların yapılacağı elektronik platformun 8 Mart tarihinde açılacağı açıklandı.

Bu seferki programda bütün başvurular elektronik platform üzerinden sunulacak ve onay da yine aynı platformdan alınacak. Başvuru yapanlar evlerinde enerji tasarrufu elde etmek için yapılacak çalışmalarla ilgili kredi çekmek isterse kredi çekeceği finans kurumunu da seçecek.

Evlerde Enerji Tasarrufu programı, yapılacak çalışmaların bazı durumlarda %70’inin finanse edilmesini ve bankalardan bu çalışmalar için kredisiz para verilmesini öngörüyor.

Şu anda program için 250 milyon kaynak ayrılırken, toplam ayrılacak finansmanın 500 milyon euro’ya ulaşması bekleniyor. Diğer taraftan her başvuru için maksimum 25.000 euro finansman elde edilebilir.

DMT Eyaleti’ne 18 milyon euro

Trakya Mühendisler Odası Başkanı Dimitris Lourikas “Evlerde Enerji Tasarrufu” programı için Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ne 18 milyon euro bütçe ayrıldığını kaydetti.

Programdan istifade etmek isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları ve mühendise gitmeleri gerektiğini vurgulayan Lourikas “Program kişileri tanımıyor, tek bildiği şey zaman. Eğer bir şirket elinde hazır 500 başvuru ile bekliyorsa, bunlara ilk günden daha öncelik verilecek. Ayrılan bütçe tamamlandığında ise program kapanacak. Bu bir günde de olabilir üç yılda da” diyor.

İLGİLİ HABER

Ev tamirine 25 bin evro para verilecek! Evlerde Enerji Tasarrufu Programına başvurular başlıyor!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et