Koyunlarını çalan göçmenlere silahla ateş ettiler! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koyunlarını çalan göçmenlere silahla ateş ettiler!

Koyunlarını çalan göçmenlere silahla ateş ettiler!

Lesvos’un Moria bölgesinde iki hayvan besicisi adam yaralamadan suçüstü tutuklandı.

Çitlerle çevrili tarlalarındaki koyunları göçmenlerin çaldığını fark eden Morialı iki hayvan besicisi, hayvan hırsızı göçmenlere cezayı kendileri kesmeye karar verdi. Av silahlarına sarılan hayvan besicileri göçmenlerin ayaklarına ateş etti.

Olay sonrası göçmenlerin hafif yaralı olarak Midilli (Mitilini) Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenilirken, iki hayvan besicisi de suç üstü süreciyle tutuklandı.

Koyunlarını çalan göçmenlere silahla ateş ettiler!

Lesvosnews.gr’nin aktardığı habere göre hayvan besicileri Çarşamba günü Moria’daki göçmen merkezi yakınında bulunan tarlalarında besledikleri hayvanlarına bakmaya gittiklerinde korkunç bir manzarayla karşılaştı! Çünkü birçok koyunun kafası kesilmiş durumdaydı.

Olayla ilgili olarak Moria Muhtarı Nikos Trakellis “Durum kontrolden çıkmış durumda. Yetkilileri çağırıyoruz ama bizi görmezden geliyorlar. Moria artık haritada yok. Sadece göçmenler için hotspot var. Ancak biz de elimiz kolumuz bağlı oturmayacağız. Hayvan çalan ve kesen bir göçmen defalarca tutuklandı, ancak tutuksuz yargılanmak üzere her defasında serbest bırakılıyor ve bir sonraki gün yine hayvanları kesiyor” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et