Gümülcine’deki Yahudi Soykırımı Anıtına kırmızı boyalı saldırı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’deki Yahudi Soykırımı Anıtına kırmızı boyalı saldırı!

Gümülcine’deki Yahudi Soykırımı Anıtına kırmızı boyalı saldırı!

Gümülcine’de (Komotini) Kılıç Anıtı yanındaki Agia Paraskevi Parkında Holokost sırasında katledilen 864 Gümülcineli Yahudi anısına dikilen anıta kırmızı boya ile saldırdılar!

Alman ve Bulgar işgalciler tarafından Holokost sırasında 3 Mar 1943 tarihinde

Gümülcine’de yaşayan 864 Yahudi zorla postanenin arkasında bulunan tütün deposuna toplanmış ve iki gün sonra tren istasyonundan katledilecekleri Polonya’ya doğru yola çıkartılmışlardı. Azınlıkça’nın aktardığına göre Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Yunanistan’ın Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde toplam 4.250 Yahudi aynı kaderi paylaşacaktı.

Gümülcine’deki Yahudi Soykırımı Anıtına kırmızı boyalı saldırı!

Soykırımdan geçirilen 864 Gümülcineli Yahudi memleketlimiz için parka dikilen anıt ise geçtiğimiz günlerde bir kez daha kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına maruz kaldı. Temizlikten Sorumlu Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Nikos Mourtdis, anıtın defalarca temizlendiğini ve birilerinin hâlâ anıta saygısızlık etmeye devam ettiklerini ifade etti. Bir vatandaşın şikayeti üzerine Gümülcine Yahudileri için dikilen ve üzerine kırmızı boya dökülen anıt, bir kez daha temizlendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et