Yassıköy Belediye Başkan Yardımcısı sokak köpekleri yüzünden yargılandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy Belediye Başkan Yardımcısı sokak köpekleri yüzünden yargılandı

Yassıköy Belediye Başkan Yardımcısı sokak köpekleri yüzünden yargılandı

Trakya Dimokritos Üniversitesi’nin Gümülcine’de (Komotini) Yassıköy (İasmos) Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kampüsünde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi kızın davası görüşüldü.

Yerel Hronos gazetesinin aktardığına göre Dimokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan genç kız, 4 Ekim 2016 tarihinde öğrenci yurdunun önünde bulunan sahipsiz bir sokak köpeğinin saldırısına uğramış ve dizi zarar görmüştü. Önce tedavi olmak üzere hastaneye giden üniversite öğrencisi sonraki gün ise savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Kampüs, Yassıköy Belediyesinin idarî sınırları içerisinde bulunduğu için belediye aleyhine ve daha doğrusu dönemin sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Hısım’ın aleyhine cezai kovuşturma başlatılmıştı.

Dava 20 Şubat 2018 Salı günü Gümülcine Adliyesinde görüşülürken, duruşmada hazır bulunan üniversite öğrencisinin avukatı Lefkothea Salonikidou oldu.

Gazetenin aktardığı bilgilere göre kız öğrenci ve bir şahidi Yassıköy Belediyesinin sorumlu olduğu kampüs alanı içerisinde köpek sürülerinin olduğunu anlattı. Davacının avukatı Salonikidou, 2013 yılında daha Dimokritos Üniversitesi Rektörünün Yassıköy Belediyesine gönderdiği ve öğrenciler için tehlike teşkil ettikleri için kampüs alanındaki sahipsiz köpeklerin idaresi amacıyla önlemler alınmasını talep ettiği mektupları mahkemeye sundu. Azınlıkça’nın aktardığına göre sanığın avukatı ise benzer durumlarda Gümülcine Belediye Başkanlarının beraat ettiğini ifade ederek Yargıtay (Arios Pagos) kararına atıfta bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Hısım’ı Ceza Hukukunun 314’ünci maddesi uyarısınca “basit bedensel zarar”dan suçlu bularak 5 ay tehirli hapis cezasına ve mahkeme masraflarını ödemeye mahkum etti. Sanığa, kararı temyize götürme hakkı da verildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et