İskeçe’de yasadışı şekilde kuaförlük yapanların internetteki faaliyetlerini şikayet ettiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de yasadışı şekilde kuaförlük yapanların internetteki faaliyetlerini şikayet ettiler

İskeçe’de yasadışı şekilde kuaförlük yapanların internetteki faaliyetlerini şikayet ettiler

İskeçe (Xanthi) Berber ve Kuaförler Derneği yayınladığı açıklamayla “korsan” kuaförlerin internet üzerinden faaliyetleriyle ilgili şikayetini dile getirdi.

“Berberlik-kuaförlük mesleğiyle ilgili her tür korsanlığı kınıyoruz, çünkü bu davranış berberlik-kuaförlük mesleğinin yasal olarak yerine getirilmesine aykırıdır” ifadelerine yer verilen açıklamada “berber ve kuaförlerin bu zor ekonomik şartlar altında güçlükle yükümlülüklerine yerine getirebildiği ancak buna rağmen ayakta kalabildikleri” belirtildi.

Kaçak olarak kuaförlük yapanların ise vergi kaçırdığı dile getirilen açıklamada “ülkemizin bulunduğu bu kritik süreçte önemli gelir kaybı yaşanmaktadır. Bu tür uygulamalar ekonomik konjonktür ile birleştiğinde bizim dükkânlarımızın açık kalıp kalmayacağı meçhul. Bunun da ekonomiye olumsuz yansıması olacak çünkü vergi ödenmeyecek ve sosyal açıdan da birçok kişi işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalacak” ifadeleri yer aldı.

Oldukça yaygın bir hal almaya başlayan “korsan” kuaförlüğe karşı yetkilileri göreve davet eden İskeçe Berber ve Kuaförler Derneği, gerekli bilgi için 2541022776 numaralı telefondan İskeçe Ticaret Dernekleri Federasyonu ile iletişime geçilebileceğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et