Gümülcine’de sendikalar arasında gerginlik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de sendikalar arasında gerginlik

Gümülcine’de sendikalar arasında gerginlik

Gümülcine’de (Komotini) İşçi Merkezinde görev yapan bir sendikacının işten çıkartıldığı yönünde basına yansıyan haber sendika birlikleri arasında gerginliğe yol açtı.

Özel Sektör Çalışanları Birliği (EN-ERGA) yayınladığı açıklama ile Yunanistan Özel Sektör Çalışanları Federasyonu’nun (OIYE) acele ederek konu hakkında açıklama çıkartmasını kınadı. Açıklamada Federasyona bağlı dernekler toplantı yapmadan ve sadece SYRIZA’ya bağlı EAK’ın (ki bahse konu işten çıkartıldığı iddia edilen sendikacı kadın da EAK üyesi) görüşüldüğü vurgulandı.

EN-ERGA yayınladığı açıklamada “Gümülcine İşçi Merkezinden bugüne kadar hiç kimse işten kovulmamıştır. İlgili çalışan görevine sorunsuz bir şekilde devam etmektedir” denildi. Ancak bahse konu sendikacının “sözde devlet kurumuna sekreterlik desteği vermek amacıyla Avustralya’ya iş amaçlı seyahat organize etmek” istediğiyle ilgili yapılan şikayetin ise incelemeye alındığı kaydedildi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre olayın şimdilik adalete intikal ettiği ve mahkemenin “sendikacı kadının görevini kötüye mi kullandığına yoksa siyasi nedenlerden dolayı kovuşturularak işten çıkartılmaya mı çalışıldığına” karar vermesi bekleniyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.