Batı Trakya’da yeni haber sitesi TİKEN yayın hayatına başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da yeni haber sitesi TİKEN yayın hayatına başladı

Batı Trakya’da yeni haber sitesi TİKEN yayın hayatına başladı

Batı Trakya’da yayın yapan haber siteleri arasına “Tiken” de katıldı.

Gazeteci Mustafa Çolak’ın yönetimindeki çift dilli yayın yapan “tiken.net” Yunanistan’a, Batı Trakya’ya ve Batı Trakya’daki azınlığa hitap ediyor. 

Yeni azınlık haber sitesi ismini Türkçedeki “diken” kelimesinin Batı Trakyalıların kendilerine has şivesinden alıyor.

Sitede yerel ve uluslararası haberler dışında spor ve yaşam haberlerine de yer verilirken, yazı ve görüşlere de yer verilecek. 

Tiken’de yazanlar arasında Dr. İbram Onsunoğlu, Zafer Memet, Koray Bağdatlı, Nasos Theodoridis, Filippas Kiritsis, Nontas Skiftoulis, Grigoris Valianatos ve Depina Koutsoumpa gibi isimler yer alıyor.

Tiken, bağımsız gazetecilik için ve yolsuzluğa, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe ve homofobiye karşı mücadele veriyor şeklinde tanıtılıyor.

Tiken’i anlatan gazeteci Mustafa Çolak Azınlıkça’ya şöyle konuştu:  “Tiken, icazetsiz haber portalı olarak, başta Batı Trakya halkı ve azınlık insanı olmak üzere okurlarına dünya, ülke ve memleket genelinde olup bitenlerden haber veriyor. Ama bunun ötesinde, yazarlarının makaleleriyle de tüm bu olan biten karşısında tavır alıyor. Bu tavır da, her daim, antimilliyetçi, antiotoriter, demokratik, ırkçılığın her türlüsüne karşı bir tavır. İnsanların haber alma hakkına katkı sağlarken, onları milliyetçilik ve envai çeşit yozlaşma çukuruna sokmadan, olaylara demokrasi ve insan hakları penceresinden bakmaya özen gösteriyoruz.”

Batı Trakya’da Azınlıkça ailesi olarak yayın hayatına yeni başlayan Tiken’e başarılar dileriz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et