Yunanistan’da kızamık salgını duracağa benzemiyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kızamık salgını duracağa benzemiyor!

Yunanistan’da kızamık salgını duracağa benzemiyor!

Yunanistan Hastalıkları Önleme ve Mücadele Merkezi (KEELPNO) Başkanı Theofilos Rozenberg ülkedeki kızamık salgının duracağa benzemediğini söyledi.

Kızamığın Yunanistan’da sergilediği gidişattan duyduğu endişeyi dile getiren Rozenberg “halk arasında kızamık aşısını yaptırmamış ve korumasız önemli bir kesimin olduğunu” dile getirdi.

Kapalı toplumlarda yaşayan ve çalışan vatandaşların kızamık aşısı yaptırmalarının önemine vurgu yapan KEELPNO Başkanı “bu konuda harekete geçmek ve Yunanistan geneli aşı yaptırmak, salgının kontrol altına alınmasında etkili olacaktır ve böylece zorunlu aşı yaptırma konusu gündeme gelmeyecektir” şeklinde konuştu.

Halk arasında kızamığın bir çocuk hastalığı olduğu inancının bulunduğunu ve bunun doğru olmadığını dile getiren Rozenberg azınlıkça’nın aktardığına göre “Yetişkinlerde kızamık artık nadiren görülüyor, ancak görüldüğünde durumları çocuklardan ağır oluyor. Kızamık vakaları ya 5 yaş altı çocuklarda ya da 20 yaş üzeri yetişkinlerde görülüyor. Yunanistan geneli görülen vakaların çoğu 25 yaş üzeri yetişkinlerde görüldü” ifadelerini kullanarak en son hayatını kaybeden ve sadece kızamık aşısının ilk dozunu yaptıran 35 yaşındaki kadına atıfta bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et