Yunanistan’da vatandaşların %10’u alkol bağımlısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da vatandaşların %10’u alkol bağımlısı

Yunanistan’da vatandaşların %10’u alkol bağımlısı

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Yunanistan diğer Avrupa ülkelerine kıyasla yüksek alkol tüketimi oranlarına sahip.

Ayrıca nüfusun büyük bir bölümü düzenli olarak alkol kullanıyor. Attikon Hastanesi Psikiyatri Kliniği Doçenti Athanasios Douzenis bir radyo programında yaptığı açıklamalarda “Her Yunan yılda 10,3 litre alkol tüketiyor, bu da oldukça yüksek bir rakam” dedi.

Duzenis açıklamalarının devamında ise “Nüfusun büyük bir bölümü düzenli olarak alkol kullanıyor. Nüfusun yaklaşık %40’ı oldukça sık alkol kullanırken, %10’u tamamen alkol bağımlısı. Küçük bir kesim ise hiç alkol kullanmıyor” ifadelerini kullandı.

Doçent ayrıca Yunanistan’da 2010 yılı sonrası kalitesiz alkol tüketiminde de büyük bir artış olduğunun gözlemlendiğini kaydederek “Kaliteyi değil de sadece alkol tüketimini hedefleyen bir alkol tüketiminden bahsedebiliriz. Tüketici eğlenmek için değil, sarhoş olup gerçeklerden kaçınmak için alkol kullanmak istiyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yunanistan’ın günümüzde alkol konusunda ciddi sorunları olduğunu belirten Duzenis azınlıkça’nın aktardığına göre “Sigara’dan sonra en çok ölümlere yol açan ikinci madde konumunda. Bana göre bu sorun şimdi mali krizle ortaya çıkmadı, her zaman vardı ve sadece kabul edilmiyordu” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et