Tütüncülerin sulama sorununu görüştüler! Tarlalar susuz kalamaz! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tütüncülerin sulama sorununu görüştüler! Tarlalar susuz kalamaz!

Tütüncülerin sulama sorununu görüştüler! Tarlalar susuz kalamaz!

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin Rodop ilindeki sulama projeleriyle ilgili olarak Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile görüştü.

Kooperatif Başkanı Esat Hüseyin’in bugünlerde Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Tsalikidis ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ile de temas halinde olduğu öğrenildi.

Hüseyin, Metios ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak “Eyalet Başkanı ile çok iyi bir işbirliğimiz var. Memleketimizin ihtiyacı olduğu her şeyi gidip kendisiyle görüşüyorum. Birçok kez sulama projeleriyle ilgili görüştük, benzer şekilde bu konuyu Eyalet Başkan Yardımcısı ile de görüştük. Hedefimiz, üretimi iyileştirebilmek için hiçbir tarlanın susuz kalmamasını sağlamak. İlimizde sulama dışında başka hiçbir şey için kullanılamayacak bazı sondajlar bulunuyor” dedi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Eyalet Başkanı Metios ise “hedeflerinin küçük su rezervuarları oluşturmak olduğunu” dile getirirken “Yassıköy Barajı projesi için milyonlarca euro gerekli, bu büyük bir proje, olması imkânsız değil. Ama asıl soru neden yıllardır düşük maliyete yapılabilecek küçük projelerin hayata geçirilmediğidir” dedi ve ekledi:

“Başlangıç olarak bir iki projeye imza atmak ve diğerleriyle devam etmek istiyoruz. Bu nedenle bu konuyu sn. Esat Hüseyin ile görüşüyoruz ki çiftçilere faydalı olacak sulama projeleri hayata geçirelim. Sn. Esat bazı bölgeler için suyun ya borularla aktarılması veya sondaj çalışması yapılması talebinde bulundu”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et