Halil Mustafa sayesinde Gümülcine’deki fenerlerde çile bitiyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Halil Mustafa sayesinde Gümülcine’deki fenerlerde çile bitiyor!

02162018 02

Gümülcine’nin (Komotini) Doğu/Dedeağaç (Alexandroupoli) ve Batı/İskeçe (Xanthi) çıkışlarındaki trafik ışıkları nihayet senkronize ediliyor.

Tiken’in haberine göre hedef ilk trafik ışığından Egnatia yolu trafik ışığına kadar sürücünün yaklaşık 70 km hızla gitmesi halinde kırmızı ışığa takılmaması.

Böylece sürücüler daha kolay, daha rahat ve daha güvenli bir yolculuk yapabilecekler.

Bilindiği gibi, trafik ışıklarına takılmamak için birçok sürücü, yan yolu tercih ediyordu ve geçtiğimiz günlerde Doğu çıkışında gerçekleşen bir trafik kazası sonucu bir bisikletli yaşamını yitirmişti.
Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin Rodop İli Teknik İşler Müdürü Konstandinos Dernekçis’in demecine göre, Şubat ayı içerisinde bu çalışmalar son bulacak ve trafik ışıkları senkronize edilmiş olacak.

Halil Mustafa’nın başarısı

Bu sorunu sosyal medya paylaşımıyla duyuran ve giderilmesi için maddi ve teknik destek sunmaya hazır olduğunu belirten ise, Gümülcineli elektrik teknisyeni Halil Mustafa idi.

Aynı zamanda Rodop Elektrik Teknisyenleri Derneği’nin asbaşkanı da olan Halil Mustafa, senkronizasyon çalışmalarına bizzat katılarak projenin bir an önce sonlanması için katkı sağlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et