İndirimli DEİ elektriği için başvurular başladı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İndirimli DEİ elektriği için başvurular başladı!

İndirimli DEİ elektriği için başvurular başladı!

Yunanistan Elektrik Kurumunun (DEİ) Sosyal Elektrik Faturası (KOT) uygulamasına başvurular dün itibarıyla başladı.

Başvurular https://www.idika.gr/kot/ adresi üzerinden Taxisnet kullanıcı adı ve şifresiyle yapılabiliyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre giriş sayfasında vatandaşlara başvuru için izlemeleri gereken 6 adım anlatılıyor. O adımlar şöyle:

1. adım: Sisteme girdikten sonra sizden sosyal sigorta numaranız (AMKA) ve gerekli verilerin incelenmesi için onay vermeniz istenecek

2. adım: Onay verdikten sonra bazı kişisel verilerinizin göründüğü bir form ile karşılaşacaksınız. Oradan hangi KOT için başvuru yapacağınızı seçiniz.

3. adım: Elektrik faturasında yer alan elektrik enerjisi numaranızı doldurmanız şart. Ayrıca bir mail adresi ve cep telefonu numarası da istenecek.

4. adım: KOT-A’ya başvuru yapabilmeniz için son iki ayda onaylanmış sosyal dayanışma geliri (KEA) başvurunuz olması gerekiyor. Eğer başvurunuz yoksa veya onaylanmamışsa bu seçenekten istifade edemezsiniz. Eğer KEA yardımı alıyorsanız ancak başvurunuz 2 aydan daha önce kabul olmuşsa o zaman KEA başvurunuzu yenilemeniz gerekecek. KOT-A’da misafirlerin (filoksenumenos) onayı gerekmiyor çünkü bu onay KEA başvurusu sırasında verilmiş oluyor.
KOT-B başvuruları için (ki dün itibarıyla henüz bu başvurular yapılamıyordu) ise eğer hanede yetişkin ve misafir bireyler bulunuyorsa, kriterleri karşılayıp karşılamadığınızı görmek için bu bireylerin Taxisnet aracılığıyla onayı gerekiyor.

5. adım: Tüm bunları yaptıktan ve gerekli boşlukları doldurduktan sonra kriterleri karşılayıp karşılamadığınıza dair bir mesaj önünüze çıkıyor.

6. adım: Sosyal faturaya hak sahibi olmanız için “Υποβολή Αίτησης” (Başvuruyu Gönder) tuşuna basmanız gerekiyor. Eğer kriterleri karşılıyorsanız, talep ettiğiniz KOT için dört aylık tüketebileceğiniz elektrik sınırları da karşınıza çıkacaktır. Aksi takdirde başvurunuzun neden reddedildiğini izah eden bir mesaj göreceksiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et