Outsi: Yunan bayraklı tabutun Afrin ile alakası yok! Provokasyon yapıyorlar! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Outsi: Yunan bayraklı tabutun Afrin ile alakası yok! Provokasyon yapıyorlar!

Hrisa outsi millet gazetesi yalanlama 2232018

Yunanistan’da hükümet ortağı ANEL Partisi’nin Siyasi Konsey üyesi Hrisa Outsi, Türkiye’de bir kısım medyanın 2015 yılına ait bir cenaze fotoğrafını, sanki Afrin’de süren Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’ndanmış gibi kullanarak çok ağır ifadelerle “Aleksis Tsipras’a kötü haber! Afrin’de onu da gömdük” şeklindeki haberlerini kınayarak yalanladı.

Söz konusu fotoğrafta gönüllü olarak gittiği Kobani’de IŞİD’e (DAEŞ) karşı savaşırken 2015 yılında ölen Konstandinos Erik Scurfield adlı İngiliz kraliyet ordusundan Yunan asıllı İngiliz vatandaşının, bundan tam 3 yıl öncesine ait cenaze törenindeki tabutu görülüyor. Haberde söz konusu tabut, sanki Türkiye’nin şu anda Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı esnasında ölen bir Yunan vatandaşıymış gibi yalan yazılarak yansıtılıyor.

Hrisa Outsi yaptığı açıklamada, “Gazete ‘Tsipras’a kötü haber! Onu da Afrin’e gömdük’ diyor. Ancak fotoğraf Afrin’den DEĞİL, IŞİD’e (DAEŞ) karşı savaşırken 2015 Mart’ında ölen Konstantinos Eric Scurfield’e ait. Afrin ile hiçbir alakası yok. Provokasyon” ifadelerini kullandı.

Millet gazetesi yalan haber 3

IŞİD ile savaşırken ölen Yunan asıllı Eric Scurfield adlı İngiliz vatandaşının 2015’teki cenaze törenine ait haberi ve fotoğrafları görmek için TIKLAYINIZ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.