Gümülcine’de kontrollü park uygulaması 1 saate çıkarılacak! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de kontrollü park uygulaması 1 saate çıkarılacak!

Gümülcine’de kontrollü park uygulaması 1 saate çıkarılacak!

Gümülcine’de (Komotini) uygulanan kontrollü park uygulamasının süresinde değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Yaklaşık bir aydır Gümülcine’deki bisiklet yoluna paralel yollarda uygulanan ve araçların park kartıyla sadece yarım saatliğine bahse konu alanlarda park edilmesini öngören uygulamada park süresi uzatılacak.

Yarım saatten bir saate çıkarılıyor

Kararın Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’in Rodop Esnaf ve Ticaret Dernekleri Federasyonu (OEBES) Başkanı Anestis Vafiadis ve Gümülcine Ticaret Derneği Başkanı Kiki Konstantinidu ile yaptığı görüşme sonrası alındığı belirtildi. Yapılan görüşme gerek vatandaşlar için gerekse de uygulamanın hayata geçirildiği yerdeki mağazalar için sürücülere bir saat park süresi verilmesinin daha uygun olacağı kanaatine varıldı. Konunun bir sonraki belediye meclis toplantısında gündeme gelmesi ve karara bağlanması bekleniyor.

Bugüne kadar geçerli olan uygulama çerçevesinde belediyeden veya belediye ile anlaşmalı olarak çalışılan işletmelerden temin edilen 0,30 euro değerindeki kartlar ile araçlar bu alanlara sadece yarım saatliğine park edilebiliyordu. Ayrıca, sürücüler iki kart koyarak yarım saat yerine bir veya daha fazla saat araçlarını park etme hakkına sahip değil!

Yeni uygulamayla da yine sadece bir kart kullanılabilecek fakat süre yarım saat değil bir saat olacak. Bununla birlikte azınlıkça’nın aktardığına göre 0,30 euro değerindeki kartın fiyatının da zamlanması düşünülüyor. Gümülcine Belediyesi şu ana kadar 9.250 adet park kartı basmış durumda. Bu da bu kartların tüketilmesiyle birlikte belediye kasalarına 2.775 evro gireceği anlamına geliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et