14 muhtarın talebine Kozlukebir Belediye Başkanı cevap vermemiş! Bir dilekçe daha yaptılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

14 muhtarın talebine Kozlukebir Belediye Başkanı cevap vermemiş! Bir dilekçe daha yaptılar

14 muhtarın talebine Kozlukebir Belediye Başkanı cevap vermemiş! Bir dilekçe daha yaptılar

Kozlukebir (Arriana) Belediyesindeki 14 köy muhtarının Belediye Başkanından mühür ve imza yetkisi talebinin cevapsız kaldığı ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere 14 köy muhtarı 7 Aralık 2017 tarihinde yaptıkları toplantı sonrası Belediye Başkanı Ahmet Rıdvan’a yazılı bir dilekçe sunarak hak ettikleri mühür ve imza yetkilerini istemişlerdi.

Vatandaşların basit bir evrak için belediye binasına gitmek zorunda kalmamaları ve vatandaşlara daha iyi hizmet sağlayabilmek için muhtarlar imza ve mühür yetkisinin kendilerine verilmesini talep etmişlerdi.

Kozlukebir Belediyesi sakinleri, özellikle de belediyeye uzak köylerde yaşayanlar, tarlalarını kiralamak için gereken bir evrak veya doğum belgesi alabilmek için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyor. Muhtarlar da vatandaşların çektiği bu çileye son vermek istiyor.

Taleplerine karşılık alamayan muhtarların 31 Ocak 2018 tarihinde yeni bir dilekçe hazırlayarak Kozlukebir Belediye Başkanından yeniden mühür ve imza yetkisi istediği ortaya çıkarken, yerel Hronos gazetesinin aktardığı bilgilere göre dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Bu süre zarfında, ilgili hükümlerce öngörüldüğü üzere, bize olumlu veya olumsuz cevap vermeniz gerekiyordu. Siz bunu yapmadığınız, bu nedenle aynı talebimizi dile getirmek için bu evrakı yeniden sunuyoruz. Yeniden cevap vermemeniz durumunda eylemlerimizi tırmandıracağız”.

Dilekçeyi imzalayan köy muhtarları ise şöyle sıralanıyor:

“BASIRLIKOY – SIRKELI – PAYAMLAR – KARDERE -DOLAPCILAR – KALENDERKOY – KUCUK SIRKELI – DUNDARLI – BALLAHOR – UNTUREN- HACIKOY – DURHASANLAR -SINIRDERE – SATIKOY”

İLGİLİ HABER

14 köy muhtarı Kozlukebir Belediye Başkanından imza yetkilerini istediler!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et