‘Yunanlar tembel’ sözü yalan! Avrupa’nın en çalışkan halkı Yunanlar çıktı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Yunanlar tembel’ sözü yalan! Avrupa’nın en çalışkan halkı Yunanlar çıktı!

‘Yunanlar tembel’ sözü yalan! Avrupa’nın en çalışkan halkı Yunanlar çıktı!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün (OECD) son verilerine göre Avrupa’daki en “çalışkan” halk Yunanlar oldu.

OECD’nin “ortalama çalışma saatleri” ile ilgili araştırmasına göre örgüt üyesi 35 ülke arasında Meksikalılara yılda 2.255 saat yani haftada yaklaşık 43 saat ile en çok çalışan ülke oldu. En az çalışanlar ise 1.371 saat ile Almanlar olurken, Almanların Meksikalılardan 892 saat daha az çalıştığı verilere yansıdı.

Yunanlar 2.042 yıllık ortalama çalışma saatiyle listede üçüncü sırada yer alırken, Amerikalılar 1.783 saat ile listenin tam ortasında yer aldı.

Diğer taraftan Yunanistan’da çalışanların %11’inin part time çalıştığı belirlenirken, en çok part time işin yapıldığı ülkeler arasında ise %37,7 ile Hollanda birinci, %27 ile İsviçre ikinci ve %25,9 ile Avustralya üçüncü sırada bulunuyor.

Kendi işini yapanlar sıralamasında ise %51,3 ile zirvede bulunan Kolombiya’nın ardından Yunanistan%34,1 ile ikinci sırada yer alıyor.

Daha az çalışıyor ama daha üretkenler

Araştırma sonuçlarına göre yılda ortalama 1.371 saat çalışan Almanların üretkenliğinin yılda 1.680 saat çalışan İngilizlerden %27 daha fazla olduğu belirlendi.

Almanlar dışında Hollandalılar, Fransızlar ve Danimarkalılar da yılda ortalama 1.500 saatin altında çalışan halklar arasında yer alırken, azınlıkça’daki habere göre Danimarkalıların dünyada en iyi çalışma şartlarına sahip ülke olduğu ortaya çıkıyor.

OECD’nin “ortalama çalışma saati” verileri gerek tam zamanlı gerekse de part time çalışanları kapsıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et