Yeni çocuk parkları için geri sayım başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni çocuk parkları için geri sayım başladı

Yeni çocuk parkları için geri sayım başladı

İçişleri Bakanlığının yaklaşık 1,5 ay içerisinde yeni çocuk parklarını nasıl finanse edeceğini açıklaması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Kostas Poulakis güvenlik kriterlerini yerine getirecek ve gerekli belgeleri alacak çocuk parklarının inşası için finansmanın nasıl ve hangi şekilde sağlanacağı konusunun önümüzdeki dönemde açıklığa kavuşacağını belirtti.

Bilindiği üzere Rodop ilinde de başta Gümülcine Belediyesi olmak üzere diğer belediyelerde de güvenlik standartlarını karşılamayan çocuk parkları savcılığın müdahalesi sonrası 2017 yılı Mart ayında sökülmüştü.

Bu süreçte İçişleri Bakanlığı kendi rızasıyla belediyelere yardımcı olmak istediğini açıklamış ve aralarında Gümülcine Belediyesinin de yer aldığı çok sayıda belediye Azınlıkça’daki habere göre ihtiyaçları ve parkların durumlarıyla ilgili bakanlığa teknik raporlar sunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sekreteri “Tüm bu verileri topladık ve Kamu Yatırımları programından bir fon sağlamak üzereyiz. Bunu da yaklaşık bir buçuk ay içerisinde açıklayacağı ve böylece bu fikrin nasıl finanse edileceğini göreceğiz” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et