Genç çiftçilerin Tarımsal Kalkınma Programı dışında kalma tehlikesi var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Genç çiftçilerin Tarımsal Kalkınma Programı dışında kalma tehlikesi var

Genç çiftçilerin Tarımsal Kalkınma Programı dışında kalma tehlikesi var

Drama Demokratik İttifak milletvekili Hara Kefalidou sunduğu soru önergesiyle Doğu Makedonya-Trakya (DMT) Eyaletindeki genç çiftçilerin Tarımsal Kalkınma Programı dışında kalma tehlikesi olduğunu gündeme getirdi.

Kefalidou, Yunanistan Tarım Bakanına hitaben sunduğu soru önergesinde “Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’un bakana bizzat gönderdiği mektuba göre Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinin bir kez daha Genç Çiftçi Programı çerçevesinde dağıtılan para konusunda haksızlığa uğradığını” kaydetti.

Mektupta diğer eyaletlerin ilk bütçede belirlenen meblağdan %13 ile %59 daha fazla finansman aldığını kaydeden Kefalidou DMT Eyaletinin sadece %9,57 daha fazla finansman aldığını kaydetti.

Kefalidou soru önergesinde Başbakan Aleksis Tsipras’ın Gümülcine ziyaretinde genç çiftçilere her şekilde destek verileceği sözünü verdiğini ve “DMT Eyaleti gibi özel bölgelerde programa katılmaya hak kazananlar dışında 269 yedeğin ekseri çoğunluğunun programa dahil edilmesini hükümetin tercih ettiğini” kaydederek “bir kez daha hükümetin sözleriyle eylemleri arasında uyuşmazlık olduğunu” ifade etti.

Son olarak Drama milletvekili Bakana “bu sorunun zamanında aşılması ve programa daha fazla genç çiftçinin dahil edilmesi için neler yapmayı planladığını” sordu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et