İklim değişikliği nedeniyle Yunanistan ile ilgili korkutan öngörü! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İklim değişikliği nedeniyle Yunanistan ile ilgili korkutan öngörü!

İklim değişikliği nedeniyle Yunanistan ile ilgili korkutan öngörü!

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırmalar Merkezi (JRC) tarafından iklim değişikliği ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçları Yunanistan açısından da endişe verici.

Yapılan araştırmaya göre sıcaklığın 1,5 derece artmasını öngören iyimser senaryoda dahi Avrupa ve Yunanistan’da sellerin yaşanması öngörülüyor.

Kötü senaryoya göre ise sıcaklılar 2-3 derece artacak, bu durumda ise sel tehlikesi daha da büyüyecek.

Azınlıkça’daki habere göre Yunanistan, İspanya ve Portekiz gibi güney Avrupa ülkelerinde ise sıcaklıkların 1,5 derece artması bile sel tehlikesini arttıracak. Ayrıca her yıl bu ülkelere düşen yağmurlarda da önemli bir azalma olabilir.

Kısacası Yunanistan’da sıcaklıklar artarsa sel tehlikesi artabilir, ancak sıcaklıklar çok fazla artarsa bu kez sel dahi olmayabilir ve bunun yerine kuraklık yaşanabilir. Tabii sıcaklıların 2-3 derece artması ülke için diğer ciddi olumsuz sonuçları da doğurabilir.

Araştırma sonuçlarına göre gelecekte Avrupa’da sellerden zarar görecek nüfus iyi senaryoda %86, kötü senaryoda ise %123 artış kaydedecek.

Her halükarda araştırmacılar Avrupa iktidarlarını gelmekte olan sel felaketlerine karşı zamanında önlem almaları konusunda uyarıyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et