Çocuk paralarının ilk taksiti ne zaman ödenecek? Gün belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk paralarının ilk taksiti ne zaman ödenecek? Gün belli oldu

Çocuk paralarının ilk taksiti ne zaman ödenecek? Gün belli oldu

Hükümetin açıkladığı açıklamalar doğrultusunda yeni hesaplamayla ödenecek çocuk parasının (aile primin) ilk taksitinin hak sahiplerinin hesaplarına ne zaman yatırılacağı belli oldu.

Çocuk parasının ilk taksitinin Mart ayının son günlerinde ödenmesi bekleniyor. Azınlıkça’daki habere göre 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren çocuk parası yeni şekliyle ödenecek. 15 Ocak tarihinde ise 2017 yılı çocuk paralarını alamayanlar için A21 başvurularını yapma süresi dolmuştu.

Çocuk parasının ilk taksiti için yeniden A21 başvurusu yapılmasına gerek yok. Bu yıldan itibaren yeni çocuk parası artık iki ayda bir ödenecek yani yıl boyunca 6 taksit halinde hak sahiplerine ödenecek.

2018 yılı A21 başvuruları için süreç ise kısa sürede başlayacak ve başvuru sürecinin kinoniko merisma (sosyal temettü) yardımı başvurusu için yapılanın benzeri olacağı kaydedildi.

OGA tarafından yapılan açıklamada ise çocuk parası hak sahibi adaylarını A21 başvurularını ne zaman ve nasıl yapmaları konusunda bilgilendireceğini dile getirdi. Zira bilindiği üzere bundan böyle çocuk parası alabilmek için hak sahiplerinin vergi beyannamesi yapması şart.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et